Kelluntakokeita

Jatkoimme tutkimuksia veden parissa. Karhut kertovat kelluntakokeista:

”Siinä tutkittiin että laitettiin se paperi sinne veteen ku se oli taitettu reunoista ja sitte se aukesi siellä vedessä. Muovailuvahalla tehtiin vene ja pikkunen pallo ja sitte pallo uppos ja vene ei.”

”Ne kaikki uppos mikään ei kellunu niistä kun kokeiltiin ei porkkana eikä peruna eikä kananmuna.”

”Siinä yks oli värjättyä vettä punskuksi ja sitte se ruskee oli siirappia ja keltanen öljyä. Siinä kokeiltiin mitä laitetaan päälle ja mikä alin ja kokeiltiin kaikkia järjestyksiä ja sitte ruskee meni alas ja punsku jäi keskelle ja keltsu jäi ylimmäksi.”

”Siinä just kokeiltiin niitä siinä ylimpänä on toi veikkaus ja alimpana tulos.”

Vinkkejä tutkimuksiin saimme kirjoista ”Tiedeleikkejä pikkututkijoille” (Kirsi Rehunen) sekä ”Limupulloraketti ja muita hauskoja kokeita” (Robert Winston).