Projektimme jatkuu

Olemme käsitelleet viikkojen aikana tunteita, kuten pelkoja, ja muita supersankareihin liittyviä asioita eri tavoin: liikkuen sekä kädentöitä, kielellisiä ja matemaattisia harjoituksia tehden. Tässä esimerkkejä:

Tässä esimerkki pelkojen ajatuskartasta, jonka pohjalta käsittelimme lasten pelkoja mm. liikuntaleikkien, kuten salamahipan ja keskiyöleikin avulla. Harjoittelimme myös kirjaimet U ja P, sillä supersankarit uskaltavat voittaa pelkoja. Matematiikassa olemme harjoitelleet esim. mittaamista supersankarin mittausharjoituksilla.

Tässä esimerkki lähihoitajaharjoittelijamme ohjaamasta pistetyöskentelystä. Yhdellä pisteellä harjoittelimme kädentaitoja. Muovailimme supersankarin.

Käsittelemme tunteita myös satujen avulla. Luimme lasten kanssa esimerkiksi Katri Kirkkopellon kirjan ”Piki”. Täydensimme tarinaa ”Mun ja Sun juttu!” -oppaan harjoituksilla ja pohdintatehtävillä. Tämä Tiina Haapasalon, Katri Kirkkopellon ja Laura Revon opas sisältää lapsen vuorovaikutus- ja tunnetaitoja tukevaa tietoa ja tehtäviä sekä lapsille, kotiväelle että ammattikasvattajille. Toisena tunnekirjana luimme Réka Királyn kirjan ”Pieni suuri tarina ystävyydestä”. Elävöitimme tarinaa eri aisteja käyttämällä ja keskustellen. Olemme saaneet vinkkejä tunteita käsittelevistä kirjoista myös kotiväeltä: Jukka Hukka -kirjojen avulla voi käsitellä mm. pelkoa, rauhoittumista, ystävällisyyttä, itseluottamusta ja surua.

Tällä viikolla kerromme blogissamme projektimme seuraavasta vaiheesta ja julkaisemme lisää kirjavinkkejä, sillä lokakuussa koko Turku lukee (#kokoturkulukee): https://www.turku.fi/uutinen/2018-09-25_koko-turku-lukee-lokakuussa

Myös lapset vinkkavat lempikirjojaan. Näyttelyymme onkin ilmestynyt jo muutama kirja. Tarkemmat ohjeet näyttelystä ovat Wilmassa. Luemme lasten kirjoja pitkin lokakuuta ja kerromme niistä tarkemmin blogissamme tulevina viikkoina.