Villiviikunoiden kuulumiset

Toukokuu oli touhua täynnä!

Alku kuusta puuhastelimme äitienpäiväyllätysten parissa. Osaa jalan maalaaminen jännitti kovasti, osaa se nauratti ja kutitti ja osa mieluummin maalasi pensselillä paperille. Vaikka äidit saivat nauttia lapsensa näköisestä paketista, mutta lahjan ansiosta Villiviikunat saivat harjoitella kädentaitoja liimaillessa ja piirrellessä.

Vinkkinä kotiinkin! Hienomotorisia harjoituksia voi keksiä monesta kotona löytyvästäkin uusiokäyttämällä.
Villiviikunoissa nappien ja tikkujen ujuttaminen rasioihin on suuri hitti!

Kädentaitoja on toukokuussa harjaannutettu muutenkin kuin vain äitienpäivän tiimoilta. Olemme muovailleet, maalanneet, tehneet palapelejä ja saimmepa ryhmäämme myös hamahelmiä. Pienestä iästä huolimatta Villiviikunat ovat innostuneet helmitaiteilusta ja näppärien sormien kanssa vain taivas on rajana!  Erillisten tuokioiden lisäksi arkemme on täynnä kädentaitojen harjaannutusta: hihojen kääriminen ruokailussa, hanan avaaminen käsienpesuhetkessä, tossujen jalkaan laittaminen…

Roolivaateleikeistä nauttimassa

Salivuoroa on torstaisin käytetty ahkerasti. Hikiä pintaan ovat nostaneet pallot, hyppynarut ja rakenneltavat muotopalikat. Muutamaan otteeseen olemme käyneet puistoretkillä ja yksi pienryhmä pääsi pääkirjastolle asti ihmettelemään. Leikkihuoneemme koettua muodonmuutoksen on se innostanut lapsia leikkimään enemmän. Ryhmäämme tullut keinu on ollut lasten mieleen. Lisäksi olemme käyneet toisten ryhmien tiloissa ihmettelemässä erilaisia leikkejä.

 

Toukokuuhun on mahtunut myös paljon tapahtumia! 10.5. vietettiin valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää. Villiviikunat liikkuivat pihalla ja kokeilivat muun muassa sählyä mailojen ja pallojen kanssa. Saimme myös nauttia pihakonsertista, kun henkilökunnan soittotaitoiset jäsenet ottivat instrumenttinsa ulkoilemaan. Villiviikunat nauttivat musiikista ja tanssivat mukana.Päiväkodin kevätjuhlaa vietettiin 23.5. pihapuuhailun merkeissä. Pihalta löytyi toiminnallista tekemistä aina ruutuhyppelystä kalliomaalaukseen. Rastipisteiden kiertämisen jälkeen viilennyttiin jätskin avulla. (tapahtumista voi lukea lisää blogin ajankohtaista-kohdasta)

 

Seuraavaksi Villiviikunat siirtyvät kesän viettoon! Kesäkuussa painotam-me ulkoilua erityisesti, nautimme vesileikeistä ja puuhastele-mme kesäisissä tunnelmissa: laulaa ja askarrella voi pihallakin!. Kesä- sekä heinäkuu ovat henkilökunnan loma-aikoja, joten henkilökuntavaihdokset ovat mahdollisia. Varsinainen päivystysaika on heinäkuussa.