Kevättunnelmia

Pääsiäisen viettoon valmistauduttiin Satusilmuissa taiteilemalla pääsiäiskortteja, jotka lähetettiin hyvissä ajoin ennen pääsiäistä isovanhemmille.

Pääsiäistipu valmiina lentoon!
Lisää tipuja

Pääsiäistunnelmissa oltiin myös nukketeatteriesityksessä, jota katseltiin ruokahuoneen isolta ruudulta. Tarina kertoi Vilperin ja Justuksen jännittävästä matkasta ja kadonneista pääsiäismunista.

Nukketeatteria: Vilperin ja Justuksen jännittävä matka

Salissa temppuiltiin jumpparadalla, jossa kiipeiltiin, laskettiin mäkeä, hypättiin juustomereen ja sukellettiin pallomereen, joka oli samalla maailman paras kylpyamme ja päiväkodin suosituin laite!

Liukumäkeä ylös…
…ja alas!
Juustomeressä
Maailman paras kylpyamme ja päiväkodin paras laite!

Pääsiäisviikolla noita oli lennellyt Satusilmujen tiloissa ja kadottanut matkan varrella kenkänsä ja luutansa. Nämä ja muut pääsiäisjutut pääsivät mukaan Kim-leikkiin.

Pääsiäisnoita kävi täällä!
Pääsiäis-Kim

Aamupäiväpiirissä leikittiin munanpiilotusleikkiä. Värikkäiden kanojen alle oli piilotettu muna. Leikissä harjoiteltiin värejä ja paikan käsitteitä (vieressä, välissä, alapuolella, yläpuolella).

Minne pääsiäismuna on piilotettu?
Värikkäiden kanojen avulla harjoiteltiin paikan käsitteitä.

Kanat pääsivät mukaan jumppahetken tehtäväpiiriin. Kanojen alle oli piilotettu erilaisia liikuntatehtäviä, joita tehtiin munanetsinnän lomassa.

Jumppasalissa jatkettiin tipuleikkejä.
Tipun alta paljastui tehtävä: estejuoksu
Saatko nenän polviin?
Keksi oma liike!
Viimeinen tehtävä: Kerää jyvät!
Laari täynnä!

Jumppasalissa leikittiin myös Kommervenkkaa-leikkiä: yksi lapsista pääsi noidaksi ja peitteli jonkun kavereista leikkivarjon alle. Muut yrittivät sitten arvata, kuka varjon alla piileksii.

Kommervenkkaa: kuka on piilossa varjon alla?

Jumppasalivuoron odotetuin leikki oli karuselli, jonne kaikki lapset pääsivät vuorotellen kolmen lapsen ryhmissä. Leikkivarjoa pyöritettiin hurjaa vauhtia ja Karuselli-laulun puolessavälissä vaihdettiin suuntaa, etteivät pyörittäjien päät olisi menneet aivan pyörälle!

Jumppahetken odotetuin leikki oli karuselli!

Huhtikuun aamupäiväpiireissä luettiin paljon kirjoja. Kirjan valinta sujui yhteisymmärryksessä äänestäen. Kolmesta vaihtoehdosta eniten ääniä saanut kirja valittiin luettavaksi. Samalla harjoiteltiin laskemista: äänestysnappuloina toimineet duplo-palikat koottiin torneiksi, joista oli helppo lasken kunkin kirjan äänisaalis.

Äänestys käynnissä…

Huhtikuussa päästiin kylvöhommiin. Istutuspurkit koristeltiin huolella ja multaan kylvettiin äitienpäiväyllätys.

Keväisiä istutuspuuhia.

Huhtikuun lauluhetkillä seikkailtiin peikon pihamaalla. Kolme pukkia ylittivät kerta toisensa jälkeen sillan ja peikko jäi sillan alle kihisemään kiukusta. Peikon vieraaksi saapui Huppuli Puppuli -peikkopoika, jonka kanssa peikko sitten pääsi onneksi viettämään herkkujuhlia!

Lauluhetkillä seikkailtiin peikon pihamaalla.
Herkkujuhlat Huppuli Puppuli -peikkopojan kanssa

Satusilmut ovat olleet koko toimintakauden ajan kiinnostuneita kirjaimista ja sanoista. Nimien ja numeroiden hahmotusta sekä laskemista harjoiteltiin yllätyspurkkien avulla. Numeroiduissa purkeissa oli kirjaimia, joista muodostui aina yhden Satusilmun nimi.

Numero- ja kirjainharjoituksia

Vappuviikolla lähdettiin retkelle Vätinpuistoon. Kiipeilytelineessä vierähtikin koko aamupäivä!

Keväinen retki leikkipuistoon
Tasapainoilua
Kiipeilyharjoituksia
Leikkipuistossa harjoiteltiin myös kiipeilytelineestä laskeutumista  takaperin.
Vauhdinottoharjoittelua
Lepohetki!

Vappuviikon salasana paljastui jo torstaina ennen perjantain vappujuhlia.

Vappuviikon salasana

Vappua vietettiin naamiasiten ja discon merkeissä. Juhliin oli saapunut värikästä väkeä. Discoilun pyörteissä nähtiin mm. kaksi Elsaa, vappuneito, Hulk, Turtle, musta ja punainen Ninja, Spiderman, kuuluisa TPS:n jääkiekkoilija, kissa ja keijukaisprinsessa. Discossa tanssittiin lasten toivemusiikin tahdissa, suosikkeja olivat Chicken Dance, Crazy Frog ja Kikattava Kakkiainen. Rauhallisempiin tunnelmiin päästiin Frozen-elokuvan tunnusmusiikin siivin.

Chicken Dance
Kolme Elsaa tunnelmoimassa…

Discoilun jälkeen puettiin päälle ulkotamineet ja lähdettiin koko päiväkodin voimin vappukulkueelle päiväkodin ympäristöön. Reitin varrelle oli saapunut myös muutamia isovanhempia katselemaan Kastun kulkuetta.

Päiväkodin vappukulkue lähdössä matkaan!

Toukokuussa Satusilmuissa jatketaan keväisten touhujen merkeissä!