Joulua odotellessa…

Satusilmujen pikkujouluja vietettiin satumetsän tunnelmissa. Mukana olivat kaikki metsän eläimet ja jouluvalot sytytettiin yhdessä pikkujoulun lauluhetken aluksi.

Pikkujoulun lauluhetkellä sytytettiin satumetsän jouluvalot.
Mukana olivat oravat ja muut metsän eläimet.
Hiiret joulutunnelmissa

Tontun laulupussista löytyi monia tuttuja joululauluja. Pienet tontut sipsuttelivat ja tähdet tuikkivat taivaalla. Tonttujen jouluyönä syötiin monenmoisia herkkuja ja tonttujen kanssa päästiin myös hyppimään ja tanssimaan. Jouluinen laulutuokio päättyi viiden tontun hiipiessä tähtitaivaan alla ja kulkusten kilinän saatellessa Satusilmut taas päiväkodin arkisiin tunnelmiin.

Satusilmujen pikkujoulut

Satusilmujen jouluseinä on rakentunut ruokahuoneeseen lasten ideoiden pohjalta. Seinälle haluttiin poroja, lunta ja tonttuja. Iloiset satusilmutontut seikkailevatkin lumisessa taikametsässä.

Tonttuilevat Satusilmut

Joulun alla luettiin päivittäin jouluisia satuja. Rakennuspalikkaäänestyksellä ratkaistiin, mikä kirja kulloinkin luetaan.

Joulusatuäänestys

Pikkutontut pääsivät myös kokeilemaan piirtämistä älytaululle.

Tontut älytaulun äärellä

Joulukuun ensimmäisenä päivänä aloitettiin Satusilmujen jouluinen jatkokertomus Joulupukin kutsut (Leppis-lehden joulutarina vuodelta 2011). Tarina jatkuu joka päivä jännittävillä käänteillä ja lopuksi nähdään, pääsevatkö kaikki Satukylän asukkaat joulupukin juhliin.

Joulun jatkokertomuksena luettiin tarinaa Joulupukin kutsuista.

Satusilmut seurasivat päivittäin myös Turun kaupungin digitutorien tekemää nettijoulukalenteria, jossa Avo-hahmo seikkailee Turussa eri kohteissa. Avo on tähän mennessä nähty mm. Turun Linnassa, förillä, Seikkailupuistossa ja Wäinö Aaltosen museossa.

Avo-hahmo seikkailee

Joulukuun ensimmäisenä päivänä koristeltiin päiväkodin yhteinen joulukuusi. Kuusen valot sytytettiin  pihatapahtumassa, jossa laulettiin ja leikittiin joulutunnelmissa.

Päiväkodin joulukuusi
Jouluvalot syttyvät

Satusilmujen jouluinen retki suuntautui lähimetsään tonttujen seikkailuradalle. Pienryhmissä etsittiin tonttujen kadonneita lakkeja, ratkottiin pulmatehtäviä, jumppailtiin hernepussitonttujen kanssa, laulettiin joululauluja ja leikittiin Kim-leikkiä jouluun liittyvillä esineillä. Joulupukki käskee -leikissä sai toimia ohjeen mukaan vain, jos joulupukki käski.

Kadonneiden tonttulakkien metsästystä
Tonttulakki löytyi oksalta.
Jouluinen Kim-leikki
Hernepussitonttujen kuljetusta
Uusi tehtävä löytyi!
Totta vai ei?

Joulukuussa askarreltiin pilttipurkeista ja Kinder-yllätyksistä ja muista pikku-ukkeleista jouluisia pöytäkoristeita. Lapset saivat tuoda kotoa oman hahmon, joka kiinnitettiin purkin kanteen. Lumisadetta saatiin liimaamalla styrox-palleroita purkin sisäpintaan.

Pilttipurkkiaskartelua
Joulupöydän koristeita

Satusilmujen pehmolelut pääsivät joulukuisena perjantaina nallelääkärin vastaanotolle. Lääkäri mittasi ja punnitsi pienet potilaat. Erilaisiin vaivoihin saatiin lääkettä ja laastari paransi useimmat pikku kolhut. Jokainen potilas sai käynnistä muistoksi Nallesairaalan neuvolakortin.

Nallelääkärin vastaanotolla
Kipulääkettä tassupiikin poiston jälkeen
Punnitus…
…ja mittaus
Liian pieni Haukku sai neuvolatodistuksen

Päiväkodin yhteinen joulukalenteri on rakennettu ryhmähuoneiden ikkunoihin. Uusi luukku avautuu päivittäin ja jouluisia maisemia ja tehtäviä voi käydä tutkimassa ulkoiluaikana.

Päiväkodin yhteinen joulukalenteri

Satusilmujen tonttupajalla mielikuvitus pääsi lentoon ja tuloksena oli taiteilijoidensa näköisiä persoonallisia tonttuja.

Viiksekäs tonttu
Silmät paikoillaan!
Tonttukaverukset
Tontun jouluhousut
Tonttu sai töppöset

Satusilmut toivottavat kaikille oikein mukavaa joulun aikaa!

Satusilmujen tonttujoukko toivottaa kaikille hyvää joulua!