Satusilmujen lokakuu

Satusilmujen lokakuu on kulunut iloisissa ja vauhdikkaissa merkeissä. On ollut ilo huomata Satusilmujen lasten kehitys ja uuden oppiminen. Lapset ovat itsekkin huomanneet kuinka he ovat oppineet taitaviksi liikkujiksi sekä oppineet erilaisia harjoiteltuja päivittäisiä taitoja. Lapset ovat osanneet iloita omia onnistumisiaan ja ottaa hyvin erilaiset kehut vastaan.

Lokakuu oli lukukuu. Satusilmut kehittivät omaan ryhmätilaansa oman lukemiselle pyhitetyn rauhallisen nurkkauksen ja ryhmätilaan tuotiin myös oma kirjavaunu. Lukunurkkaus on saavuttanut lasten keskuudessa suuren suosion ja rauhallisesta kirjojen luvusta on tullut iso osa lasten päivää. Olemme saduttaneet lapsia ja olemme koonneet sadut yhdeksi kirjaksi ”Satusilmujen kootut teokset”. Lapset kuvittivat oman sadun ja kuva liitettiin oman satuun.

Motoriikan tukena olemme sekkailleet muun muassa erilaisilla liikuntaradoilla. Olemme harjoitelleet liikkumaan eri tasoilla, silmän ja käden koordinaatiota, tasapainoilua sekä ylittämistä ja alittamista.

Pienryhmätoiminnan sisältöä on järjestetty lasten omien kiinnostusten kohteiden mukaan.

Satusilmut ovat nauttineet ensimmäisistä talvisista pakkasaamuista. Lumen riemuihin pääsimme tekemällä lumienkeleitä ja laskemalla mäkeä.