Helmikuun hommia

 

Helmikuun alussa vietimme mediaviikkoa, lapset saivat tutustua perinteiseen sanomalehteen. Turunsanomia selattiin joka päivä, maanantaina tutustuttiin itse lehteen pienryhmissä. Katsottiin että lehti sisältää isoja sekä pieniä otsikoita. Oli erikokoisia kuvia, joista urheilukuvat kiinnostivat eniten. Muutama lapsi havaitsi lehdessä myös sotauutisia kuvien kautta. Lehdessä oli myös mainoksia, joista tuli vähän nälkä ja halu saada uusia leluja, kyniä , vaatteita …

Teeman puitteissa jokainen sai tehdä oman sanomalehden johon leikattiin juttuja vanhoista Turunsanomista ja useimman lehden nimeksi valikoituikin Turunsanomat. Parityönä teimme valeuutiset johon lapset saivat leikata ja liimata vanhoihin kalenteripohjiin hassuja asioita, jotka eivät sinne oikeasti kuulu. Perjantaina vielä teimme sanomalehdistä taidetta. Lapset repivät lehdestä paloja jotka sitten liimasivat paperiin johonkin muotoon. Saksia tässsä työssä ei saanut käyttää ja se tuotti haasteita enemmän kuin odotimme. Kaikki kuitenkin lopulta nauttivat lehtien repimisestä.

Olemme jatkaneet Alfassa käyntejä ja lasten toiveesta olemme käyneet Impivaaran jalkapallohallissa. Molemmat paikat innostavat lapsia liikkumaan. On ilo katsella lasten riemua, kun he juoksevat kuin vasikat kesälaitumella konsanaan.

Liikuntasalissa olemme harjoitelleet sählyä sekä jalkapalloa. Vielä on vähän muistettavaa että molemmat lajit ovat joukkuepelejä. Olemme otelleet myös nassikkapainissa ja sehän vasta olikin haastavaa. Isoin ei aina ollutkaan vahvin tai saatikka voittanut painia.

 

 

 

 

 

Viskarissa olemme pohtineet yhteistä leikkiä, kenen kanssa on kiva leikkiä? Miltä tuntuu, kun ei pääse mukaan leikkii? Miltä tuntuu, kun kesken leikin tulee uusi leikkiä? Ja miltä tuntuu kun itse menee kesken leikin leikkiin mukaan. Pohdimme myös miksi lapsi kiusaa, Miksi joku on pomo?  Voivatko kaikki olla pomoja? Hyvin lapset osasivat nimetä tilanteita joissa ovat kokeneet että itseä tai jotakin toista on kiusattu. Ja mitähän tilanteessa voisi toimia jos kokee kiusatuksi tulemisen tunteen. Tai jos näkee että toista kiusataan.

 

Eskarit ovat painineet uusien kirjaimien parissa, N, Ä ja R on nyt harjoiteltu. Kirjaimia on harjoiteltu ihan harjoittelemalla paperille miltä se näyttää ja äänteissä, miltä kirjain kuullostaa. Onko äänne pitkä vai lyhyt?