Joulukuun touhut

 

Joulukalenterinamme on ollut digikalenteri, jossa avo seikkailee eri paikoissa. Osa lapsista osaa jo lukea mitä kuvissa kerrotaan. Jokainen saa vuorollaan avata kalenterin luukun television näytöltä. Katsomme kalenteria kahdesti päivässä jolloin myös myöhemmin hoitoon tulleet lapset näkevät tarinan. Varhaiskasvatuksen pedagogiset digivinkit – Turun kaupunki (turku.fi)

Itsenäisyyspäivää vietimme hieman ennakkoon maanantaina ja kävimme Maariankirkolla. Kävimme seimi-näyttelyssä sekä veimme kynttilät sankarihaudalle.  Mittasimme myös kirkon, että  montako lasta tarvitaan jos levitämme kädet ja menemme vierekkäin. Lukumäärä oli 177. Olemme jo aiemmin värittäneet Suomen lippuja.

 

 

 

Olemme käyneet pienissä ryhmissä luistelemassa Impivaaran jäähallissa. On ollut ilo seurata miten lapset tsemppaavat toinen toisiaan. Jokainen uskaltaa rohkeasti lähteä liikkeelle ja ei haittaa vaikka välillä sattuu pyllähtämään. Meille kerrottiin että ihan itse Marko ”Mörkö” Anttila oli Suomen pelissä pyllähtänyt, kun olisi ollut hyvä sauma tehdä maali. Aina ei voi onnistua, mutta on tärkeää että yrittää parhaansa, tekemällä /harjoittelemalla oppii.

 

 

 

Kävimme myös Jouluhartaudessa ja laulamassa kauneimpia Joululauluja Maarian kirkossa. Samalla tutustuimme Joulupolkuun joka oli tehty Maarian Pappilan puutarhaan. Puutarhassa innostuimme tekemään lumienkeleitä. Kirkko oli iso ja siellä oli paljon ihmeteltävää. Onneksemme siellä oli aikuisia kertomassa mitä kaikkea kirkossa oli.  Miksi alttarilla oli kukkia? Mitä tauluun oli taiteiltu? Miksi kirkon seinässä on reikä? Mitä maalauksia ikkunissa oli? Meillä oli paljon kysymyksiä ja saimme niihin hyvin vastauksia.

 

Eskarit olivat tonttupolulla, johon osallistui lähialueen kaikki eskarit.

Joulun aikaan kuului myöskin piparin leivonta (ja vähän taikinan syöntiä). Pipareja leivoimme useampaan otteeseen ja niitä oli mukava ottaa jälkiruoaksi.

 

 

 

Yhdessä ratkoimme palapelien saloja ja tutustuimme niihin kun saimme ne valmiiksi.  Suomi-palapelissä etseimme Turun, pääkaupunki Helsinkin ja tietysti Rovaniemen jossa Joulupukki asustelee.

 

 

Tässä olemme Kuralan kylämäessä ihmettelemässä vanhanajan Joulua.

 

 

Kerkesimme myös käymään alfassa. Siellä meillä oli pikkujoulut.

 

Meillä oli mukava ja vauhdikas syyskausi. Keväästä odotamme yhtä vauhdikasta. Meidän ryhmä tykkää tehdä retkiä ja niitä mahdollisimman paljon pyrimme järjestämään.

Toivomme talvelta pakkasia, että pääsemme lähikentälle paljon luistelemaan, se kun on NIIN ihanaa ja hauskaa. Kaikki ovat rohkeasti lähtenyt luistelemaan ja onnistumisia on tullut paljon.