Huhtikuun hulinat

Huhtikuu aloitettiin Kastanjoissa valmistautumalla pääsiäiseen. Meidän pääsiäiseen kuului askartelua, leikkejä ja hieman sanaharjoituksia :).

Teimme retken Turun biologiseen museoon, jossa kiinnostus kohdistui erityisesti Kappas kakkaa-näyttelyyn. Museon lisäksi kävely Aurajoen vartta pitkin ja matkan varrelta löytyneet sillat olivat mieleisiä.

Kevätkaudella olemme pyrkineet menemään liikuntasaliin mahdollisimman usein, kun se vain on ollut vapaana. Liikuntasalissa isoin juttu on ollut salibandypelit, hippaleikit ja kiipeilymahdollisuudet.

Tuleva kouluvuosi lähestyy ja siksi pääsimme tutustumaan myös koulun iltapäiväkerhon tiloihin ja toimintaan.

Huhtikuun yksi pääteemoista oli esikoululaisten partioviikko. Partioviikon aikana tutustuimme partion toimintaan, kulttuuriin ja sääntöihin. Vietimme paljon aikaa lähimetsissä tehden erilaisia ryhmätehtäviä partioviikon hengen mukaisesti. Tehdyistä tehtävistä lapset keräsivät palkintotarroja omaan partioviikkopassiinsa. Lapset muun muassa rakensivat majoja, osallistuivat eläinsuunnistukseen, keksivät partionimiä, toimivat metsävalokuvaajina, tutustuivat metsän hajuihin ja sen asukkaisiin.

Huhtikuussa riitti myös tanssia, musiikkia, laulua, vappubiletystä, herkuttelua ja leikkiä. Ja päästiin myös seuraamaan 1. luokan matematiikan oppituntia.

Osallistumme toukokuun alkupuolella TPS:n futistapahtumaan, johon rakennamme oman joukkueen. Turnausta varten kävimme hiomassa taitojamme jalkapalloilijoina. Harjoitukset ja pelit sujuivat hyvin ja lähes kaikki olivat harjoitusten jälkeen rättiväsyneitä. Onneksi tulevassa turnauksessa lasten ei tarvitse jaksaa juosta yhtä paljon, kuin näissä meidän omissa harjoituksissa 😀

 

Huhtikuun loppupuolella lapset ompelivat omat pehmolelut. Näistä tuli todella upeita!!