Maaliskuun menot

Maaliskuu aloitettiin Kastanjoissa maakuntamatkalla. Matka kuljettiin mielikuvituksen voimin ja matkustusvälineinä toimivat autot, bussit, lentokoneet ja junat. Viikon aika seikkailtiin Varsinais-Suomessa, Uusimaalla, Lapissa, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Eri paikkakunnilla oli luvassa kohteeseen sopivia aktiviteetteja. Lapset mm. rakensivat/askartelivat omia busseja, traktoreita, oman eläintarhan, munkkeja ja puhelimia. Lisäksi tutustuimme maakuntien nähtävyyksiin ja tietoihin. Kävimme myös uimassa, laskettelemassa ja syömässä lapskoussia ja mustaa makkaraa.

Maakuntamatkailun jälkeen vietimme tunneviikkoa 🙂

Lasten kokouksessa yksi suurimmista toiveista oli päästä retkelle Pilke Puolikon puistoon ja metsään. Sinne myös päästiin!

Älytaulun tehtävät, pulmat ja pelit ovat pitäneet aivonystyrät liikkeellä.

Lelupäivä oli yksi maaliskuun kohokohdista!

Alfassa liikkuminen ja koulun liikuntasalissa vierailut ovat mahdollistaneet monipuolisen liikunnan, temppuilun ja hauskanpidon.

Maaliskuun suurin kokonaisuus oli Avaruus. Tutustuimme Aurinkoon, planeettoihin, tähtiin, mustiin aukkoihin ja avaruusmatkusteluun. Lapset tekivät paljon piirustuksia, muistiinpanoja, askarteluja ja monisteita. Lisäksi tutkimme Avaruutta eri sovellusten, videoiden ja pelien kautta. Avaruusaiheisia leikkejä ja lauluja riitti myös! Ja lasten omasta Avaruuskirjasta tuli upea!