Kanervien puuhia 2020-2021

Elokuu Urheiluleikkikerho Kanervissa

Urheiluleikkikerho starttasi käyntiin. Kentällä leikimme hippaa, pelasimme pallopelejä ja leikittiin leikkivarjolla. Eväiden päälle poimimme jälkiruuaksi viinimarjoja ja vadelmia. Teimme muksubussilla retken Littoistenjärvelle. Aurinko helli uimareita ja hiekkakakun tekijöitä.

Metsässä leikimme, luimme paljon satuja, söimme mustikoita ja löysimme kanttarelleja. Harjoittelimme nikkarointia, kaikki lapset pääsivät käyttämään sahaa ja porakonetta. Kanervien kylässä laulettiin ja pidettiin kesäteatteri-esityksiä. Teimme metsässä lasten poimimista mustikoista retkikeittimellä paistosta, joka oli todella hyvää. Paistoimme myös kanttarelleja ja omenakaurapaistosta.

Puunhalausviikolla halailimme metsässä puita ja valitsimme omat puut. Teimme Sibeliusrasioita, johon keräsimme metsän tuoksua.

 

 

 

Syyskuu Kanervissa

Syyskuussa laulu raikasi metsässä soittimien säestyksellä. Luimme paljon satuja ja leikimme kivoja leikkejä. Etsimme myös karvamato äidin kadonneita poikasia. Metsässä nähtiin upea nukketeatteri-esitys. Lapset löysivät metsästä paljon kanttarelleja. Paistoimme kanttarelleja, omenakaurapaistosta ja lettujakin retkikeittimellä.

Keräsimme askelmittareihin askeleita reippailemalla. Teimme kävelyretkiä puistoon. Leikimme siellä flamingohippaa ja väriläiskäleikkiä ja keinupolttopalloa. Kentällä pelattiin jalkapalloa ja erilaisia pallopelejä.

Kävimme Nummen kirjastossa katsomassa ja kuuntelemassa tarinaa urheudesta, luimme kirjoja ja nähtiin ulkona lampaitakin.

Tutkimme värejä ja kuinka paljon eri värejä metsästä löytyy. Lauloimme ja leikimme värileikkejä. Otimme hauskoja valokuvia kehyksien ja peilin avulla.

Kävimme Kupittaalla, leikimme seikkailupuistossa ja urheiluhallilla rakentelimme majoja lasten liikunnan ihmemaassa.

 

 

 

Lokakuun touhuja Kanervissa

Lokakuun lukukuu lähti meidän osaltamme vauhdikkaasti liikkeelle. Kirjastossa saimme kuunnella Peppi Pitkätossun kotiutumisesta Huvikumpuun. Lainasimme ison kasan kirjoja, joita luimme lasten kanssa päivittäin. Vietimme myös oman kirjan viikkoa. Lokakuussa myös leikittiin laululeikkejä, kuuntelimme musiikkia ja teimme maalauksia.

Liikuntakeskus Alfassa kiipeiltiin ja roikuttiin, pompittiin trampoliinilla, pelattiin ja ”painittiin”.  Alfassa pidimme hauskat naamiaiset. Liikunnan ihmemaassa lajiteltiin värejä, rakenneltiin linnoja ja leikittiin etsijöitä.

Pitkästä aikaa pääsimme Impivaaraan luistelemaan. Jokainen pääsi hienosti eteenpäin ja kivaa oli. Eväitä syötiin Impivaaran grillikatoksella.

Metsässä tutkiskelimme ja kokeilimme suosiiko kalaonni meitä. Sateessa saatiin mahtavat kuraleikit.

 

 

 

Marraskuu Urheiluleikkikerhossa

Marraskuussa kävimme luistelemassa noin kaksi kertaa viikossa. Luistelussa pelattiin jääkiekkoa, luisteltiin musiikin tahtiin ja leikittiin. Ulkona kiipeiltiin lumikasassa ja tehtiin isoja lumipalloja. Juostiin pururadalla ja leikittiin paljon poliisia ja rosvoa. Eväät syötiin grillikatoksella.

Nummen kirjastossa tutustuttiin meren eläimiin. Pääsimme myös askartelemaan oman taistelukalan. Osallistuimme lukulintujen kirjasuunnistukseen. Harjoittelimme rastien etsimistä, koodien lukemista ja kirjattiin muistiin monta kivaa kirjaa.

Jalkapallohallissa pelattiin jalkapalloa, juostiin kilpaa, pyörittiin ja temppuiltiin. Alfassa hypittiin ja pompittiin, pelattiin ja leikittiin. Kupittaalla seikkailimme seikkailupuistossa. Liikunnan ihmemaassa rakennettiin majoja ja tehtiin temppurata.

Puistossa soitettiin soittimilla musiikin tahtiin, tanssittiin, kiipeiltiin ja tietenkin leikittiin.

Pikkujoulutunnelmissa oltiin tonttuhippaa. Lämpimässä kodassa grillattiin nakkeja ja herkuteltiin letuilla. Soitettiin ja laulettiin joululauluja.

 

 

 

Joulukuu Urheiluleikkikerhossa

Joulukuussa tarkkailimme tonttujen liikkeitä ja alkoi vauhdikas toiminnallinen joulukalenteri. Tonttu Tonttula toi lapsille postia joka päivä.

Jalkapallohallissa teimme pienryhmissä erilaisia tehtäviä. Harjoittelimme paketin kuljettamista ja teimme pallottelutehtäviä.

Jäähallilla luisteltiin joululaulujen tahtiin ja leikittiin usein jäädyttäjähippaa. Luistelimme etuperin, takaperin ja harjoiteltiin piruetteja. Luistelun jälkeen päästiin lumikasoihin hyppimään. Askartelimme tonttujakin.

Metsässä meillä oli jännittävä ja hauska heijastinrata. Löysimme Kanervien kylään, jossa teimme retkikeittimellä lasten syksyllä keräämistä mustikoista mustikka-kaurapuuroa. Kiersimme päiväkodilla katsomassa ikkunajoulukalenteria ja Tonttu Tonttulakin lymyili siellä.

Joulukuun viimeinen kerhoviikko vietettiin tonttupartion kyydissä. Viikko alkoi kadonneiden porojen etsinnällä. Lisäksi saimme paljon erilaisia salaisia tonttujen tehtäviä.

Puistossa leikittiin ja musailtiin joululaulujen tahdissa. Luettiin satuja ja leikittiin sateessa kuraleikkejä.

 

 

Tammikuu Kanervissa

Tammikuussa vietettiin monta puuhakasta päivää Impivaarassa. Pulkkamäessä mentiin hurjaa vauhtia. Pääsimme myös hiihtämään naperoladulle ja osa lapsista hiihteli jo pitkää lenkkiä. Eväät syötiin grillikatoksella.

 

 

Luistelussa meillä oli mukavia luisteluleikkejä, luisteltiin myös musiikin tahdissa ja leikittiin leikkivarjolla. Harjoittelimme kiekon käsittelyä pujotetteluradalla ja pelattiin paljon jääkiekkoa.

 

Metsässä tutkittiin ja tunnistettiin eläinten lumijälkiä. Kiipeiltiin puissa ja tehtiin hienoja lumieläimiä.

 

Jalkapallohallissa meillä oli vauhdikasta jalkkista, myös väri-ja taitotehtäviä.

 

Liikuntakeskus Alfassa temppuiltiin, kiipeiltiin ja leikittiin.

 

Puistossa leikkittiin hippaa, etsittiin karvamato äidin kadonneita poikasia, tehtiin paljon lumienkeleitä ja luettiin satuja. Leikimme paljon lumessa ja tehtiin upeita lumilinnoja.

 

 

Helmikuu Kanervissa

Helmikuussa olimme paljon pulkkamäessä ja kävimme ahkerasti Impivaaran laduilla hiihtelemässä.

 

 

5.2 Luistelussa vietimme Runebergin päivää. Teimme erilaisia taito-ja värileikkejä.  Tutustuimme jäällä myös numeroihin ja luistelimme musiikin tahtiin. Luistelussa meillä oli paljon lasten toiveleikkejä.  Pelattiin jääkiekkoa ja leikittiin mailojen kanssa. Luistelun jälkeen pelailimme lautapelejä ja luimme satuja.

 

 

Liikuntakeskus Alfassa vietimme 112 päivää.  Tutkimme ensiapulaukun sisältöä ja soitimme leikisti hätänumeroon. Alfassa myös leikittiin, pelattiin ja pompittiin trampalla.

 

 

Ystävänpäivää vietimme Kupittaan ihmemaalla. Rakensimme yhdessä palikkaradan ja teimme palikoista kivoja majoja. Keskustelimme millainen on hyvä kaveri ja mikä taas on kiusaamista.

 

 

Metsässä leikittiin, tutkittiin ja kiipeiltiin.

 

Puistossa lapset saivat etsiä piilotettuja jääkalikoita. Jääkalikoiden sisällä oli yllätys ja lasten piti saada yllätys esiin. Tutkimme myös millaista jää on.

 

 

Maaliskuu Kanervissa

Maaliskuussa jäähallilla harjoiteltiin ahkerasti ringetteä. Etsittiin myös kadonneita eläimiä ja leikittiin paljon kivoja leikkejä.

 

 

 

Saimme nauttia vielä viimeisistä kilometreistä Impivaaran laduilla.

 

Vietimme Maailman luonnon päivää metsässä leikkien, taiteillen ja liikkuen.

 

Teimme paljon palapelejä, väritimme värityskuvia, luettiin ja tutkittiin kirjoja.

 

 

Puistossa oltiin hippaa ja jumpattiin. Leikittiin, laulettiin ja soitettiin soittimilla. Etsittiin piilotettuja lapioita ja laskettiin niitä yhdessä. Leikittiin paljon kuralätäköissä. Askartelimme upeat kiikarit tulevaa lintubongausta varten.

 

 

Liikuntakeskus Alfassa leikittiin, pelattiin pelejä ja tietenkin pompittiin trampalla.

 

 

Vietimme kansainvälistä kierrätyspäivää roskia lajitellen.

 

 

Puistossa bongattiin lintuja. Tutkimme eri lintulajeja ja pääsimme käyttämään omia hienoja kiikareita. Kuuntelimme äänikirjasta millaisia eri ääniä linnut pitävät.

 

 

Puistossa teimme linnunpönttöjä. Keskustelimme minkälaisia lintuja asuu pöntöissä. Lapset saivat yhdessä keksiä linnunpöntöille kivat nimet. Linnunpöntöt maalattiin ja asensimme kaikki viisi linnunpönttöä leikkipuiston lähellä oleviin puihin.

 

 

 

Huhtikuu Kanervissa

Huhtikuussa tutkittiin kevään merkkejä ja luontoa.

 

Leikittiin uudistetussa Vätin pikkupuistossa.

 

Metsässä lapset pääsivät etsimään kadonneita pääsiäismunia.

 

Pidimme monta satuhetkeä ja metsäkonsertteja.

 

Tutkittiin yhdessä lasten eläintietokirjaa.

 

Pidimme Kanervien metsätalkoot. Sahattiin kaatuneita puita ja suunniteltiin uusia majoja. Haravoitiin ja tehtiin paljon rakennuspuuhia. Ihastelimme luonnon kauneutta.

 

Kirjan ja ruusun päivää vietimme uutta majaa ja satupiiriä rakennellen.

 

Puistossa lapset tekivät ihanan pikku lumiukon ja siellä leikitiin paljon kivoja kuraleikkejä. Leikittiin myös erilaisia vauhdikkaita pihaleikkejä mm. maa-meri-laiva leikkiä.

 

Leikimme metsässä puput piilossa piiloleikkiä.

 

Syötiin kevään ensimmäiset jätskit ja käytiin leikkimässä päiväkodin pihalla.

 

Teimme luontoretken Suikkilan metsään. Löysimme sammakonkutua, jota ihmettelimme ja katselimme.

 

 

Vietimme vappujuhlia Kanervien metsässä. Juhlissa leikittiin, hassuteltiin ja myös herkuteltiin. Popcornien poksauttelu trangialla oli hauska ohjelmanumero.

 

 

Toukokuu Kanervissa

Seikkailimme Nunnavuoren pirunpellolla. Kiipeilimme paljon puissa, kallioilla ja kivillä. Grillattiin eväitä ja paahdoimme lopuksi vielä vaahtokarkkeja.

 

Impivaaran metsässä suoritimme kengurun liikuntaradan ja harjoittelimme kuntolaitteissa.

 

Osallistuimme Suomen palloliiton järjestämään ”Lue ja liiku Huuhkajat lentoon”-kampanjaan. Pidimme paljon satuhetkiä ja teimme liikuntahaasteita.

 

Rakentelimme hyönteishotelleja.

 

Puistossa värittelimme värityskuvia. Leikittiin maalareita ja maalattiin urakalla puiston penkkejä ja pöytiä.

 

Vietimme kevätjuhlia Kanervien metsässä. Kuuntelimme musiikkia, koristelimme yhdessä metsää ja teimme trangialla popcornia. Leikittiin hauskoja leikkejä ja teimme upeita rannekoruja.

 

Harjoittelimme päivittäin numeroita ja laskemista. Muodostimme jonon arpomalla oman paikan.

 

Toukokuussa olimme paljon hiekkakentällä. Meillä oli pallopelejä ja liikunnallisia touhuja. Kävimme myös päiväkodin pihalla leikkimässä.

 

Unelmien liikuntapäivää vietimme lasten toiveesta Yrjänänpuiston leikkipaikassa.

 

Metsässä leikittiin, luuppeiltiin ja luettiin satuja. Teimme erilaisia rakennuspuuhia ja lapset keksivät rakentaa tikkaat kalliolle. Teimme myös luontoretken Suikkilan metsään.

 

 

Pidimme Impivaarassa pyöräilytapahtuman. Jokainen sai tuoda oman pyörän tai lainata päiväkodin pyöriä. Radalle pääsi vielä ratsastamaankin.

 

Kesäkuu Kanervissa

Hiekkakentällä pelattiin kesän pihapelejä mm. keihäänheittoa, pesäpalloa, jalkapalloa ja frisbeen heittoa…

 

Tarkkuusheittoa, keilausta ja häntäpallo leikkejä.

 

Leikittiin hännänryöstöä ja pelattiin toimintahyrrä peliä.

 

Esteratsastusta ja hevosten hoitoa.

 

Pyöräiltiin ja potkulautailtiin.

 

Piirrettiin katuliiduilla.

 

Teimme katuliiduilla kivan räsymaton ryhmätyönä.

 

Pelattiin sählyä ja koripalloa.

 

Metsässä meillä oli arkeologiset kaivaukset. Löysimme dinosauruksia ja paljon kultakimpaleita ja muita aarteita.

 

Seikkailimme bunkkerimetsässä.

 

Puistossa teimme eläinjumppaa ja leikkivarjoleikkejä. Temppuilimme slackline tasapainoliinalla.

 

Teimme paljon retkiä lähipuistoihin.

 

Leikittiin, kiipeiltiin ja rakenneltiin jättipalikoilla päiväkodin pihalla.

 

Kerättiin lähimaastosta kukkia juhannusjuhlaan. Vietettiin juhannusjuhlia päiväkodin pihalla.