Lokakuun touhuja Kanervissa

Lokakuun lukukuu lähti meidän osaltamme vauhdikkaasti liikkeelle. Kirjastossa saimme kuunnella Peppi Pitkätossun kotiutumisesta Huvikumpuun. Lainasimme ison kasan kirjoja, joita luimme lasten kanssa päivittäin. Lokakuussa myös leikittiin laululeikkejä, kuuntelimme musiikkia ja teimme maalauksia.

Liikuntakeskus Alfassa kiipeiltiin ja roikuttiin, pelattiin ja ”painittiin”.

Pitkästä aikaa pääsimme Impivaaraan luistelemaan. Jokainen pääsi hienosti eteenpäin ja kivaa oli.

Metsässä tutkiskelimme ja kokeilimme suosiiko kalaonni meitä. Sateessa saatiin mahtavat kuraleikit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Syyskuu Kanervissa

Syyskuussa laulu raikasi metsässä soittimien säestyksellä. Luimme paljon satuja ja leikimme kivoja leikkejä.  Etsimme myös karvamato äidin kadonneita poikasia. Metsässä nähtiin upea nukketeatteri-esitys. Lapset löysivät metsästä paljon kanttarelleja. Paistoimme kanttarelleja, omenakaurapaistosta ja lettujakin retkikeittimellä.

Keräsimme askelmittareihin askeleita reippailemalla. Teimme kävelyretkiä puistoon. Leikimme siellä flamingohippaa ja väriläiskä-leikkiä ja keinupolttopalloa. Kentällä pelattiin jalkapalloa ja erilaisia pallopelejä.

Kävimme Nummen kirjastossa katsomassa ja kuuntelemassa tarinaa urheudesta, luimme kirjoja ja nähtiin ulkona lampaitakin.

Tutkimme värejä ja kuinka paljon eri värejä metsästä löytyy. Lauloimme ja leikimme värileikkejä. Otimme hauskoja valokuvia kehyksien ja peilin avulla.

Kävimme Kupittaalla, leikimme seikkailupuistossa ja urheiluhallilla rakentelimme majoja lasten liikunnan ihmemaassa.

 

Elokuu Urheiluleikkikerho Kanervissa

Urheiluleikkikerho starttasi käyntiin. Kentällä leikimme hippaa, pelasimme pallopelejä ja leikittiin leikkivarjolla. Eväiden päälle poimimme jälkiruuaksi viinimarjoja ja vadelmia. Teimme muksubussilla retken Littoistenjärvelle. Aurinko helli uimareita ja hiekkakakun tekijöitä.

Metsässä leikimme, luimme paljon satuja, söimme mustikoita ja löysimme kanttarelleja. Harjoittelimme nikkarointia, kaikki lapset pääsivät käyttämään sahaa ja porakonetta. Kanervien kylässä laulettiin ja pidettiin kesäteatteri-esityksiä. Teimme metsässä lasten poimimista mustikoista retkikeittimellä paistosta, joka oli todella hyvää. Paistoimme myös kanttarelleja ja omenakaurapaistosta.

Puunhalausviikolla halailimme metsässä puita ja valitsimme omat puut. Teimme Sibeliusrasioita, johon keräsimme metsän tuoksua.