Hopeahavujen joulukuu

Joulukuussa olemme nauttineet lumesta, joulun tunnelmasta, joulukalenterista, leikeistä, lukemisesta, pöytähommista ja joululauluista!

Hopeahavuilla on ollut kaksi joulukalenteria: ryhmän oma sekä koko talon kalenteri. Kastun päiväkodilla on ollut perinteenä joulukalenteri-ikkunat, jossa jokaiselle päivälle löytyy jostain talon ikkunasta joku tunnelmallinen asetelma tai pieni tehtävä. Olemme innoissamme kiertäneet ihmettelemässä muiden ikkunoita ja saaneet itsekin tehdä kaksi kalenteri-ikkunaa. Kuvat koko talon joulukalenterin luukuista löydät Kastun pk:n instagramin kokokohdista.
Lisäksi Hopeahavuilla on ollut ryhmän kesken oma kalenteriluukku avattavana, Turun kaupungin digitutorien kalenteri, jossa joka päivälle on ollut älytaululta katsottavissa joku pieni laulu, video tai tehtävä. Olemme katsoneet kalenteria koko ryhmä yhdessä aina ennen lounasta.

 

Joulukuussakin olemme lukeneet, myös dokumenttikameran kautta älytaululta. Joulutunnelmoinnin nimissä olemme lukeneet myös jouluaiheisia kirjoja yhdessä.

Joulun tunnelmasta ollaan nautittu monella eri tavalla. Kalentereiden lisäksi olemme pitäneet tonttulakkeja päässä ja laulaneet paljon eri joululauluja. Myös takkatuli on ollut älytaululla ruokailujen ajan tuomassa tunnelmaa. Lisäksi joulukuun alussa pidettävässä varhaiskasvatusaamussa pääsimme nauttimaan vanhempienkin kanssa Hopeahavujen joulutunnelmasta.

Parasta tässä kuussa on kuitenkin tainnut olla lumiset ulkoilut. On päästy liukumäkeen, pulkan kyytiin ja tehty lumitöitä.

Tammikuussa aloitetaan taas rauhallisella ja turvallisella tunnelmalla. Ryhmään tulee uusia Hopehavuja, niin aikuisia kuin lapsiakin, joten tammikuussa panostetaan tavalliseen arkeen, ryhmäytymiseen ja ryhmän tapojen opetteluun.

Kiitos kaikille kuluneesta syyskaudesta. Hopeahavut hiljenevät nyt joulun viettoon. Näiden kuvien myötä tahdomme toivottaa kaikille ihanaa joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta 2023! Nähdään taas ensi vuonna!