Pyrstötähtien lokakuun alku

Kuun vaihtuessa alkoi sää muuttua Hirvensalossa sateisemmaksi ja viileämmäksi. Sään muutokset eivät kuitenkaan Pyrstötähtien ryhmän vauhtia hidastanut, vaan toiminnallinen eskari jatkoi matkaansa. Heti kuun ensimmäisenä maanantaina teimme vierailun Villa Hirvensaloon, jossa vanhukset odottivat jo eskareita innoissaan. Olimme valmistelleet painantatyön, jossa valmiita sapluunoita käyttäen painoimme vaahteralehtien kuvia paperille. Iäkkäämmät ihmiset auttoivat lapsia ja olivat ahkerasti askartelussa mukana.

Viikko jatkui U-kirjaimen ja sadun parissa. Kirjainaskartelussa kyselimme lapsilähtöisesti eskareilta, millaista työtä he haluaisivat tehdä. Lasten mielikuvitus pääsikin valloilleen ja töistä tuli värikkäitä sekä upeita. Pyrstötähtien musiikkiluokan vuoro oli torstaina. Saimme alan ammattilaisen vierailemaan ryhmäämme, sillä koulussa usein vieraileva Päivi-kanttori soitti pianolla meille upeita kappaleita aina lastenlauluista klassiseen musiikkiin. Kokemus oli varmasti mieleenpainuva, sillä lapset saivat hyviä neuvoja lauluun ja soittamiseen liittyen. Ennen viikonloppua pääsimme vielä jumppasaliin ottamaan hikeä pintaan.

Kuun toisella viikolla saimme ryhmäämme TET-harjoittelijan, joka oli heti lasten suosiossa ja aktiivisesti toiminnassa mukana. Kirjallisuus oli kokonaisuudessaan tärkeä teema tällä viikolla, sillä se sisälsi mm. Aleksis Kiven päivän, jolloin luimme lapsille Seitsemää Koiraveljestä Mauri Kunnakselta. Eskarit saivat myös piirtää 7 veljeksen tarinaan liittyen ja julkaisimme työt luokan ovessa.

Toisen viikon keskiviikkona oli vuorossa Karuselli-sarjan jalkapallopeli, jossa vastaan asettui Lautturin Meritähdet koulun kentällä. Peliaamuna valitsimme joukkueelle kapteenin ja kävimme sääntöjä läpi. Pyrstötähdet olivat järjestävä joukkue, joten tuomarikin löytyi ryhmämme aikuisista. Peliaika oli 2×15 minuuttia ja puoli-ajalla saivat lapset tankata nestettä ja levätä. Peli oli alusta lähtien hengästyttävän vauhdikasta ja eskarit juoksivat lakkaamatta kentän päästä päähän. Peli oli hyvin tasaista ja tällä kertaa Meritähdet veivät voiton viime hetken maalilla. Ottelun tärkeimmät teemat, eli hauskan pitäminen ja kavereiden kannustaminen, toteutuivat täydellisesti. Loppuseremonioissa jaoimme reilun pelaajan palkinnon, taputimme jokaiselle ja kättelimme vastustajaa kapteenin johdolla.

Torstaina oli vuorossa jälleen yhteistyötä Haarlan koulun ykkösluokan kanssa. Lähdimme heti aamusta eväsretkelle kohti Moikoista ja Pääkallometsää. Retken kohde oli saanut nimensä suuresta kalliosta, joka muistutti legendaarisen sarjakuvan Mustanaamion pääkalloluolaa. Metsä oli sen verran laaja, että löysimme koko porukalle ison aukean, jossa syötiin maittavat eväät ja leikittiin ekaluokkalaiset ja eskarit yhdessä. Koululuokka lähti koululle lounastamaan ensin ja me seurasimme heitä myöhemmin linja-autolla. Sää oli koko retken ajan varsin kostea, mutta hyvällä pukeutumisella Pyrstötähdet pärjäsivät.

Viikko päättyi oman kirjan päivään. Kirjallisuuden viikko sai ansaitun päätöksensä, kun lapset saivat tuoda lempikirjojaan eskariin. Niitä luimme ja lapset pääsivät esittelemään teoksia sekä niiden kohokohtia. Seuraavien viikkojen aikana eskarissa on tiedossa Syyspamaus, syysloma ja kaikkien odottamat naamiaiset.