Metsä tutuksi

Hyvää alkanutta syksyä

Syksy on saapunut ja tuo uutta väriä maisemaan. Tähtien syyskuun ja lokakuun aiheena on metsä. Syyskuun aikana olemme tehneet retkiä metsään tutustuen samalla lähiympäristöömme. Retkillä olemme mm. harjoitelleet metsässä liikkumiseen liittyviä sääntöjä sekä keränneet materiaalia ja havaintoja.  Edes vesisade ei estä meitä tutustumasta metsään. Aihetta olemme toteuttaneet pienryhmäkohtaisesti ja lasten mielenkiinnon kohteiden mukaan.

Päiväkodilla metsä on ilmestynyt meille myös muuhun toimintaan. Olemme laulaneet metsäaiheisia lauluja ja metsäneläimiä on ilmestynyt myös pöytäteatteriinkin.

Metsästä kerätyistä materiaaleista olemme  taiteilleet monen moista taideteosta ja viitoset saivat niistä tehtyä jopa pelinkin.  Kuvassa taidetta metsämarjoista, jotka sekä maistuvat hyvältä että toimivat myös hyvänä värinä askartelussa.

Metsä on löytänyt tiensä myös jumppasaliin. Pienryhmät ovat toteuttaneet metsäjumppaa eri tavoin, toisessa ryhmässä liikutaan kuin metsäneläimet kun taas toisessa ruokitaan eläimiä. On pompittu vesilätäköissä ja leikitty mm. puuhippaa.

 

Värikästä syksyn jatkoa kaikille

Toivottavat

Pienet ja isot tähdet