Lokakuun blogille jatkoa…

Ilmat alkoivat kylmetä ja lumihiutaleita tippui jo taivaalta, kun lokakuu Pyrstötähtien ryhmässä alkoi lähestyä loppuaan. Monipuolinen toimintamme eskarissa jatkui sekä uudet kirjaimet tulivat tutuksi ja taideaapiseen saimme täytettä kirjainaskartelujen muodossa.

Viikolla 42 oli vuorossa Syyspamaus, jonne alkuluokkien oppilaat ja kaikki eskarit osallistuivat. Jokaisella ryhmällä oli oma esityksensä ja pääsimme nauttimaan lasten hienoista lauluista sekä loruista. Pyrstötähdet lauloivat omalla vuorollaan laulun viikonpäivistä. Tilanne oli monen eskarin mielestä jännittävä mutta jokainen selviytyi esityksestä hienosti. Syysloma oli viikon loppupuolella, jolloin esiopetusta ei ollut ja päivähoitoa tarvitsevat lapset olivat päiväkodin puolella. Ansaittu hengähdystauko hektiseen arkeen tuli pitkän viikonlopun muodossa.

Viikko 43 aloitettiin kevyesti leikki – ja lelupäivällä, jota on nyt lasten toivomuksesta muutettu tapahtuvaksi aina maanantaisin. Viikon aikana valmisteltiin ryhmää perjantaina käytäviin naamiaisiin ja discoon. Lapset pääsivät kokeilemaan myös jännittäviä tehtäviä eri ryhmissä. Kurpitsat, kummitukset ja hämähäkit koristivat Pyrstötähtien luokkaa koko viikon ajan.

Marraskuun lopussa Haarlan päiväkoti järjestää Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi itsenäisyyspäivän juhlat, jossa ryhmät esittävät koulun salissa mm. lauluja vanhempien nauttiessa katsomossa. Tätä juhlaa varten valitsimme ryhmistä presidenttiehdokkaat, jotka saisivat juhlan juontajan kanssa olla lavalla edustamassa koko päiväkotia. Vaalit olivat menestys ja uurnilla käytiin tiuhaan tahtiin. Lapset saivat itse päättää äänestyksellä kuka on presidentti ja hänen puolisonsa.

Muodostimme Pyrstötähdissä myös uudet pienryhmät, joita kutsutaan Monstereiksi ja Lissuiksi. Jatkoimme myös tutustumista matematiikan maailmaan mm. mittaamisen muodossa. Pääsimme kuun vaihteen jälkeen myös Ippen kehittelemään pakohuoneeseen, jossa lapset pääsivät ratkaisemaan arvoituksia aikuisen avustuksella. Lisäksi saimme ryhmäämme uuden opiskelijan seitsemäksi viikoksi. Tuleva kuukausi pitää sisällään Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet, erilaisia askarteluja kuten mm. kutsujen tekemistä ja juhlien valmisteluja sekä naamiaisviikolla peruuntuneen luisteluvuoron.