Final Countdown

Viimeinen esiopetuskuukausi pyörähti käyntiin aurinkoisena ja lämpöä riitti Hirvensalossa. Toukokuu oli eskareille kiireinen kuukausi tapahtumien suhteen. Vapun päivän jälkeen uimakoulu alkoi pienryhmissä Suvituulessa ja saimme arvokasta oppia uimisen alkeista.

Toukokuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla keskityimme äitienpäivälahjan tekoon ja siitä kaikki äidit pääsivät nauttimaan tulevana viikonloppuna. Saimme ryhmäämme pariksi päiväksi myös TET-harjoittelijan, joka näki millaista toimintaa esiopetusryhmässä on. Tiistai oli tuleville koululaisille tärkeä päivä, sillä he kävivät aamulla kouluun tutustumassa ja saivat tietää omat luokkansa sekä luokkatoverinsa. Samaan aikaan Pyrstötähtiin saapuivat tulevat eskarit katsomaan, millaisessa tilassa he toimivat tulevana vuonna.

Jatkoimme tutustumista helatorstain jälkeisenä perjantaina, kun kävimme koulun iltapäiväkerhossa katsomassa, millaisessa tilassa osa tulevista koululaisista ensi vuonna koulupäiviensä jälkeen aikaansa viettävät. Viikolla 20 teimme maanantaina yhteistyötä vastapäätä sijaitsevan 2.-luokan kanssa. Teimme koulun yläkertaan vievien rappusten alla olevaan ”akvaarioon” vesikasveja sekä erilaisia merenpohjan eliöitä eri askartelutavoin.

Uimakoulu jatkui normaalisti keskellä viikkoa ja eskarit pääsivät nauttimaan Suvituulen lämpimästä altaasta. Loppuviikosta harjoittelimme ja kertasimme perusasioita lasten kanssa, eli perunoiden kuorintaa sekä kengännauhojen solmimista. Kuuden kilon perunateatteri oli lapsille sekä haastava että mieluisa kokemus. Samalla opettelimme ruokapöydän etikettisääntöjä haarukan ja veitsen käytöstä. Kengännauhojen solmiminen osoittautui monelle vielä työlääksi. Harjoitus tekee kuitenkin mestarin ja kaikki onnistuivat solmujen teossa ja eskareilla oli tennareissaan lopulta hienoja rusetteja.

Viikolla 21 lähdimme Vähä-Heikkilään pelaamaan jalkapalloa. Viime syksynä olimme kotijoukkue, kun kohtasimme toisen esiopetusryhmän Haarlan koulun kentällä. Tällä kertaa pääsimme pelaamaan sekä tekonurmikentällä, että sisätiloissa ja lopputuloksena oli tiukka tasapeli. Lämpöä riitti aurinkoisessa säässä ja pelin intensiteetti oli huipussaan. Tiistaina oli vuorossa Pyrstötähtien kevätkirkko Moikoisissa. Ilona-pappi oli tuttuun tapaan siunaamassa lapsia koulutielle ja vanhemmat pääsivät nauttimaan lasten lauluesityksestä.

Keskiviikko ja torstai olivat viimeiset uimakoulukerrat Suvituulessa. Moni lapsista osasi jo uinnin alkeita entuudestaan, mutta uimakoulussa kaikki saivat vahvistusta vedessä toimimiseen. Perjantaina kävimme eskariryhmän kanssa kiertelemässä kaupungissa ja nauttimassa Auringonpaisteesta.

Toukokuun viimeinen viikko alkoi matkalla Ruissaloon. Kansanpuistossa vietimme aikaa nauttien mahtavista keleistä sekä grillaten ja syöden vatsat täyteen eväitä. Keskiviikkona vietimme Pyrstötähtien omaa kevätjuhlaa, jossa eskarit saivat eskaritodistukset ja ruusut. Lisäksi näimme valokuvia eskarivuodesta ja lasten tekemät elokuvat.

Viimeisenä esiopetuspäivänä vietimme kesällä syntyneiden synttärit ja kävimme kauppatorilla jäätelöllä, jonka tarjosi paikallinen jäätelöyrittäjä. Lämmintä riitti ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, kun tulevat koululaiset nauttivat viimeisistä hetkistään eskareina.

Tämä on myös viimeinen blogi vuoden 2017-2018 Pyrstötähtien osalta ja mennyt lukuvuosi oli tapahtumarikas kaikin puolin. Pääsimme toteuttamaan toiminnallista esiopetusta kirjaimellisesti ja uusia kokemuksia tarttui lapsille matkaan lukuisia. Ryhmämme henkilökunta haluaa kiittää niin lapsia kuin vanhempiakin mahtavasta vuodesta ja toivottaa jokaiselle oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää!