Pyrstötähtien huhtikuu

Eskarit palasivat takaisin sorvin ääreen nautittuaan pitkän viikonlopun pääsiäisen merkeissä. Huhtikuu käynnistyi rennosti leikki –ja lelupäivällä. Viikko jatkui kuvausprojektilla, jossa uuteen pienryhmiin jaetut lapset saivat ryhmissä luoda oman elokuvan iPadillä kuvaten. Projektimme kulki nimellä ”Tabletti tutuksi”. Kävimme tarkasti läpi elokuvan luomisprosessia käsikirjoitusten ja muun rekvisiitan kautta. Olimme tätä harjoitelleet aiemmin tekemällä pieniä trailereita iMovie-ohjelmalla, jolla teimme myös pienryhmäleffamme.

Huhtikuun toisella viikolla jatkoimme projektia ja kävimme välillä piipahtamassa Wäinö Aaltosen Museossa. Hannu Väisäsen ”Anna Ahmatovan neljä huonetta” -näyttely tarjosi lapsille taidetta monin eri tavoin tehtynä. Saimme kulttuurikierroksellemme myös oppaan mukaan, jolta kuulimme teosten taustoja ja tekijänkin elämästä enemmän. Lisäksi lapset saivat lipukkeet, joilla sai tuoda koko perheen nauttimaan taide-elämyksistä. Loppuviikosta jatkoimme projektimme parissa ja teimme elokuvat valmiiksi, sillä deadline oli viidennentoista viikon lopussa.

Viikolla 16 käynnistyivät lasten keskustelut vanhempien kanssa, joihin myös eskarit pääsivät alkuun kertomaan ajatuksiaan menneestä vuodesta. Samalla viikolla käynnistyi myös lukuviikko, jolloin pyrimme tutustumaan mm. aapiseen ja lasten vanhempien lempikirjoihin haastattelulomakkeen pohjalta. Lukuviikon aikana pyrimme myös muistuttamaan lukemisen ja kuuntelemisen tärkeydestä.

Huhtikuun neljännellä viikolla oli uuden valokuvausprojektimme vuoro nimeltä ”Maailman ihanin eskari”. Siinä otamme lapsista kuvia, jossa he saavat itse päättää rekvisiitan, ympäristön sekä eleet että ilmeet. Projekti jatkuu seuraavallekin viikolle, sillä neljäs viikko piti myös sisällään päiväkodin aikuisten kehittämispäivän. Loppuviikosta perjantaina oli vuorossa koulun Talent-show, jossa oppilaat olivat suunnitelleet ryhmässä tai kaverin kanssa esityksiä, jotka toivat heidän lahjakkuuttaan esille. Eskarit pääsivät parhaille paikoille katsomaan esityksiä. Tämän lisäksi koulu oli järjestänyt kilpailun parhaimmasta kampauksesta. ”Crazy Hair Day” toi väriä ja muotoja niin eskarilaisten kuin koululaistenkin hiuksiin. Tapahtuma oli menestys ja hyvä laskeutumisalusta lähenevään vappuun.

Huhtikuun viimeinen päivä juuri ennen vappua sujui rennoissa merkeissä. Lapsia oli jäänyt nauttimaan pitkästä vapaasta monessa perheessä ja eskariin oli löytänyt kourallinen lapsia. Aurinkoisella säällä suoritettu kierros jokirannassa kruunasi kuun viimeisen päivän.