Komeettojen Huhtikuu!

Komeettojen huhtikuun ensimmäinen viikko alkoi Kevätpamauksen esityksen harjoittelemisella. Itse esitys oli vasta kuun toisella viikolla. Pääsiäinen kytkeytyy koko huhtikuun alun toimintaan ja aloitimmekin askartelemaan niin virpomisoksia, maitopurkkiin tehtyä rairuohoa sekä hamahelmitipuja. Loppuviikosta järjestelimme aikaisemmin tehtyjä tehtäviä ja askarteluja omiin paikkoihinsa. Toinen viikko sisälsi numeroa yhdeksän, josta teimme ilmapallon muotoisen askartelun sekä Kevätpamauksen. Pamauksessa esitimme oman versiomme Pääsiäisen ihmemaasta. Olimme aiemmin tehneet käsinukkeja tipuista, pupuista ja nalleista, joita käytettiin esityksessä omin käsin koristellun sermin takana. Yksi lapsista luki runon esityksen aikana ja loppuun vedimme tiputanssin yleisön osallistuessa rientoihin.

Pääsiäisloman jälkeen palasimme arkeen P-kirjaimella ja possuaskartelulla. Keskiviikkona koitti lähtö Wäinö Aaltosen museoon, jossa tutustuimme Suomen yhden historian merkkihenkilön taideteoksiin. Loppuviikon otimme hieman rennommin pelaten matemaattisia pelejä sekä viettäen lelupäivää. Huhtikuun viimeisellä viikolla kaksi ensimmäistä päivää oli pyhitetty partiolle. Itse partioviikko oli jo edellisellä viikolla mutta aikataulullisesti nämä kaksi päivää oli ryhmällemme parempi. Maanantaina suunnittelimme ryhmällemme oman partiomerkin, joka oli tehty sinisestä kankaanpalasta ja siihen oli kuumaliimalla liimattu ystävyyden solmu. Lapset itse tekivät solmut askarteluun aikuisen avustuksella. Seuraavana päivänä ryhmäämme saapui pesunkestävä partiolainen Maarian tähkistä, joka kertoi lapsille, mitä partiossa tapahtuu. Hänen johdollaan leikimme ja saimme kokeilla mm. trangiaa pienryhmissä.

Partiopäivien jäädessä taakse, siirryimme uusiin kirjamiin L:n ja V.n muodossa. Askartelimme L-kirjaimen muotoisia lamppuja ja vappuhuiskat. Loppuviikosta vietimme naamiaisia omassa ryhmässä ja kävimme katsomassa koulun Talent-showta, jossa oppilaat esittelivät taitojaan. Vauhdikkaasti huhtikuu meni Komeetoissa ja vielä olisi lapsilla esiopetuksessa kuukauden mittainen rutistus.