Aarteen etsijöiden matkassa

Hei!

Toukokuun 9. päivänä Tähdet päättivät liittyä Aarteen etsijöiden matkaan ja suuntasivatkin kohti Hirvensalon seurakuntataloa. Lähdimme matkaan jo hyvissä ajoin bussilla numero 55. Bussimatka ei ollut pitkä mutta, jo sen aikana teimme ikkunoista katsellessamme monta hienoa havaintoa.

Saavuimme seurakuntatalolle hyvissä ajoin ennen esityksen alkua ja näin ollen ennätimme tutustua vieressä olevaan pieneen puistoonkin. Vähäisistä leikkivälineistä huolimatta lapset löysivät itselleen välittömästi tekemistä, kiipeillen ja keinuen toistensa kanssa.

Kun näytöksen aika koitti. Istuuduimme salin takariviin odottamaan esityksen alkua. Osaa lapsista hieman jännitti mitä tuleman piti, mutta jännitys laukesi kuin pilttuun ovet aukesivat ja esiin pisti päänsä hevonen ja lavalle asteli Mikael Agricola. Nukketeatteri  kertoi kahdesta nuoresta Agricolan oppilaasta, jotka sattumalta löytävät aarrekartan ja päättävät ruveta kartan aarretta etsimään. Pojilla vain on yksi pieni pulma! Kumpikaan heistä ei osaa lukea kartan ohjeita. Onneksi Agricolan hevonen päättää auttaa poikia, kertomalla kuinka hän itse on lukemaan oppinut. Tästä innostuneena pojat päättävät palata koulun penkille oppiakseen lukemisen taidon.

Oppiminen ei ollut helppoa, mutta kovalla harjoittelulla pojat vihdoin olivat valmiita lukemaan minne aarre on kätketty. Poikien yllätykseksi todellinen aarre ei ollutkaan kultaa eikä jalokiviä vaan  lukemisen taito, jonka kumpikin oli kovalla etsinnällä ja työllä saavuttanut.

Näytöksen jälkeen hyppäsimme taas bussiin ja saavuimme päiväkodille juuri sopivasti ruoka-aikaan 🙂