Maaliskuu Komeetoissa!

Kevät lämmittää Meteorikadulla entistä enemmän ja kuukausi vaihtuu aurinkoisessa säässä. Maaliskuun alun puolittainen viikko sisälsi numeroa seitsemän ja loppuviikosta oli luvassa matemaattisia pähkinöitä sekä lelupäivää. Maaliskuun ensimmäinen kokonainen viikko sisälsi paljon askartelua ja uutta R-kirjainta. Aloitimme askartelemaan tulevaa Kevätpamausta varten käsinuket, jotka ovat tärkeä osa esitystä. Loppuviikosta keskityimme kirjainaskarteluun, jossa teimme raketteja ja perjantaina lapset saivat toteuttaa itseään ohjatun leikin muodossa.

Yhdestoista viikko oli omistettu tipuille ja T-kirjaimelle. Tutkimme viikolla lintuja ja niiden ääniä sekä teimme T-kirjaimen muotoisen lintulaudan. Lisäksi aloitimme tiputanssin harjoittelun, joka on myös osa kevätpamaustamme. Tipuviikkoon kuului myös linturetki ympäristöön. Maalis-kuun toiseksi viimeisen viikon teemana oli koulu. Kouluviikolla Komeetat jaettiin kahteen ryhmään, jotka kävivät vuorollaan 2C:n kummiluokassa Elli-opettajan vetämillä tunneilla. Äidinkieltä ja matematiikkaa käytiin niin Komeettojen kuin koululaisten kanssa läpi. Kummiluokastamme tuli myös oppilaita lukemaan ja pelaamaan matemaattisia pelejä eskarilaisten kanssa.

Viikko oli tiivis ja olimme mm. välitunneilla samaan aikaan kuin koulun oppilaat, ja olimme viikon rakentaneet tarkkaan koulun aikataulua mukaillen. Kuukauden aikana pyrimme jumppatunneilla harjoittelemaan oikean ja vasemman eroja sekä keho eri osien tuntemusta. Maaliskuun viimeisellä viikolla harjoittelimme numeroa 8 ja siihen liittyvää askartelua teimme vohvelikankaalle. Keskiviikkona saapui Haarlaan esiintymään Taikuri Kari koko päiväkodille. Vastaanotto oli positiivinen ja yleisö tykkäsi esityksestä. Loppuviikon aikana keskityimme kevätpamauksen harjoitteluun valmiiksi saaduilla käsinukeilla ja valmistauduimme pääsiäisen tapahtumiin.