Helmikuu Komeetoissa!

Komeetoissa Tammikuu vaihtui Helmikuuksi kesken sanomalehtiviikon. Eskarit olivat jo ehtineet aloittaa Turun Sanomien tutkiskelua alkuviikosta tehden kaukoputkea ja jatkaen siitä leikkaamalla lehdestä mainoksia sekä liimaamalla niitä piirustusvihkoon. Käsittelimme kattavasti lehden sisällön ja lasten innostuneisuus nousi painettua uutista kohtaan viikon aikana selkeästi. Loppuviikosta puhuimme Runebergistä ja tarttuipa matkaan Ruuneperi-laulu, joka korvamatona tuli varmasti mukana jokaisen eskarilaisen kotiin.

Sanomalehtiviikon ja Runebergin päivän tutkiskelun jälkeen teemaviikkomme jatkuivat Mediataitoviikolla. Aihepiiri oli laaja ja päätimme käsitellä alkuun erilaisia median välineitä ja käydä käsitteitä läpi. Lisäksi otimme tarkasteluun ikärajat, jotka ovat ajankohtaisia jo eskari-ikäisille. Loppuviikosta oli aiheena parityönä tehdä oma mainos. Komeettojen luokasta muodostui varsinainen mainostoimisto innokkaine työntekijöineen. Aihe oli vapaasti valittavissa ja tavoitteena oli saada aikaan värikkäitä ja mahdollisimman huomiota herättäviä mainoksia. Hienosti lapset siinä onnistuivatkin, ja mainokset käsittelivät aina lelukaupan myytävistä sydämenmuotoisiin tuoksusaippuoihin.

Viikolla 7 aloitimme Ystävänpäivään valmistautumisen. Teimme naapuriryhmän kanssa yhteistyötä ja lapset leikkasivat, taittelivat ja liimasivat omat Angry Birds-kirjanmerkit. Halukkaat saivat tehdä samalla tekniikalla useammankin kirjanmerkin. Ystävänpäivän koettaessa Pyrstötähdillä oli leffa pyörimässä ja Komeettojen ryhmässä soi musiikki sekä laitettiin jalalla koreaksi discon muodossa. Loppuviikosta palasimme numeroiden pariin käymällä 6 läpi ja tehden siitä askartelun. Viikko päättyi ohjatun leikin parissa.

Hiihtolomaviikko tarkoitti Komeettojen osalta sitä, että esiopetusta ei ollut ja yhdistimme paikalla olevat lapset päiväkodin Meteorit-ryhmän kanssa. Lyhyen kuukauden parina viimeisenä päivänä aloitimme pi-dempää askartelua. Tavoitteena oli tehdä käsinukke omin käsin alusta asti. Pääsiäisen tunnetut eläimet, kuten tipu, pupu ja kisu, olivat vahvasti hahmojen taustalla. Kuukauden aikana lapset saivat tehtyä Nenäliinanukkeja, joista kuvakin näkyy alla. Maaliskuussa odottaisi vähintäänkin yhtä monipuolista toimintaa sekä yhteistyötä koulun kummiluokan kanssa.