Tammikuu Komeetoissa

Vuoden vaihde on jo takana ja esiopetus jatkuu jälleen Haarlassa. Vuosi 2017 aloitettiin Komeetoissa yhtä vauhdikkaasti kuin viime syksy. Heti ensimmäisellä viikolla tutustuimme uuteen kirjaimeen ja teimme siihen oman kirjainaskartelun. Askarteluumme kuului piirtoheitinkalvo, johon ompelimme napeista suuren N-kirjaimen. Viikon alkuun otimme perinteiseen tapaan lelupäivän ja ennen loppiaista arvoimme, kenen luo Essi Eskarikissa pääsisi viikonlopun viettoon.

Tammikuun toisella viikolla Komeetoissa vieraili Eskarikiertueen aikuiset, jotka vetivät meille salissa tennistunteja ja ohjasivat lapsia koripallon saloihin. Numeroista jatkoimme vitosen pariin ja jo viime vuonna tutuksi tulleen kellon opettelulla jatkoimme. Pääsimme myös ensimmäistä kertaa luistimille koulun vieressä olevalle kentälle. Ensimmäisellä luistelukerralla lähdimme eteenpäin sillä ajatuksella, että jos kaadut, yrität nousta itse pystyyn. Harjoitus tekikin mestarin ja jäällä viiletti lukuisia lapsia luistimet jalassa sekä kypärä päässä.

Kolmannella viikolla jatkoimme luistelua omalla jumppavuorolla normaalisti ja tutustuimme K-kirjaimeen mm. kuningasaskartelun kautta. Viikon alkuun pidimme siisteyskasvatuksen, jossa muistuteltiin mieliin, että puhtaus todellakin on puoli ruokaa. Harjoittelimme lasten kanssa niin käsienpesua kuin pöytien pyyhkimistä. Neljäs viikko täyttyi kirjaimesta H, ja siihen liittyvästä hevosaskartelusta.

Viikolla 5 aloitimme sanomalehtiviikon, jonka aikana tutustuimme Turun Sanomiin, joita saimme kontaktiemme kautta eskariin riittävästi. Ehdimme vielä ennen kuun vaihdetta askarrella sanomalehdestä ja vessapaperirullista kaukoputken sekä tarkastella lehtien sisältöä. Komeettojen tammikuu vierähti äkkiä ja kevättä kohti ollaan menossa kovaa vauhtia.