Komeettojen syyskuu

Kesä alkaa olla taputeltu tämän vuoden osalta ja rapsakat aamupakkaset ovat jo osa syksyämme. Eskarit ovat päässeet hyvään vauhtiin alkututustumisten jälkeen ja ryhmä toimii mukavasti yhdessä. Haarlan päiväkodissa jo entuudestaan olleet lapset ovat saaneet sydänystäviä uusista vasta taloon astelleista eskareista. Harmonia on huipussaan ja olemme saaneetkin menneen kuukauden aikana paljon aikaan.

Syyskuun puolivälin paikkeilla pidimme koko päiväkodin olympialaiset. Lapsilähtöisyyttä korostaen, saivat päiväkotilaiset itse pohtia hyviä lajeja omiin kisoihin. Komeettojen valinta oli rapukävely, ja sehän sujuikin ammattilaisen ottein. Aasinsiltana edellä mainittuun lajiin, olemme päässeet tutustumaan myös eläviin rapuihin – kiitos kouluvaarimme. Olympialaiset pidettiin sekä päiväkodin pihalla että kentällä. Keihäs lensi, vauhtia pidettiin juoksuissa ja pitkälle loikattiin pituushypyssä. Urheilusuorituksen jälkeen kaikki saivat mitalinsa hymyssä suin.

Vaikka liikunta onkin tärkeä osa toiminnallista eskaria ja olemme nostaneet sen vuoden keskeiseksi teemaksi, emme ole unohtaneet kirjaimia, numeroita, musiikkia ja monipuolisia askarteluja. A, I, E ja O ovat tulleet eskarilaisille tutuiksi niin kynätehtävien ja askartelujen muodossa. Esimerkkinä nostamme O-kirjaimeen liittyvän oravan, josta päätimme askarrella pehmolelun. Oravamme roikkuvat luokkamme edessä olevalla oksalla. Niin virkkaaminen, maalaaminen kuin numerot 1 ja 2 ovat kuuluneet taitavien Komeettojen syyskuuhun.

Kuun loppupuolella aloitimme varpaat vauhtiin-kampanjan eskarissa, jossa tarkoituksena on lisätä päiväkotilaisten ja eskarilaisten liikkumista päivän aikana mahdollisimman monipuolisesti. Koulun salia ja puistoja olemme käyttäneet ahkerasti. Joka viikkoiset retket kuuluvat myös Komeettojen arkeen. Olemme käyneet niin Friskalan lintutornilla kuin kiipeämässä Hirvensalon laskettelurinteen huipulle. Aiommekin jatkaa hyväksi havaittua perinnettä eskareiden kanssa.

syyskuun-kuva