Komeettojen lokakuu!

Tätä blogia kirjoittaessa lumi on jo verhonnut maan Haarlassa ja on aika tarkastella, mitä Komeettojen eskarit tekivät lokakuun aikana. Heti kuun alkuun pääsimme tutustumaan Hirvensalon kirjastoon. Suoritimme siellä kirjastokurssin, jonka aikana opettelimme lainaamista, palauttamista sekä yleisiä kirjaston sääntöjä ja tapoja. Saimme siitä diplominkin ja mahdollisuuden hankkia oman kirjastokortin niille, jotka sellaisen halusivat. Vauhdikas lokakuun alku tarjosi aurinkoisen retken Ekvallan rantaan, jossa pääsimme upeassa säässä syömään eväitä ja leikkimään kavereiden kanssa.

Haarlan eskarit osallistuivat omilla esityksillä 1.-2.-luokkien kanssa salissa pidettyyn jokavuotiseen Syyspamaukseen. Tapahtumassa lauloimme muotilaulun, johon olimme rekvisiittaa hankkineet hatuista ja hanskoista. Esitys oli menestys ja mukava oli tavata muitakin koululaisia. Lokakuuhun osui myös syysloma, johon otimme pehmeän laskeutumisen leffojen ja pienten askartelujen muodossa. Ansaitulta vapaalta saavuttuamme koitti lasten kauan jo odottama yhteinen sisätiloissa vietetty piknikki Meteorit-ryhmän kanssa. Lauloimme, leikimme ja näimme hienoja esityksiä, joita ryhmät olivat toisilleen suunnitelleet. Lisäksi nautimme piknikkiin kuuluvat vaahtokarkit tikun nokassa leirinuotion loimuten seinässä.

Heti piknikkiä seuraavana päivänä vierailimme Moikoisissa ja pelasimme jalkapallo-ottelun paikallista esiopetusryhmää vastaan. Kaikilla näytti olevan hauskaa ja maali-iloittelu päättyi mitaleiden jakoon ja lämpimän mehun juomiseen. Samaisella viikolla kävimme myös tutustumassa Martissa sijaitsevaan kotikirkkoomme. Komeetat pääsivät jokainen papin juttusille, kokeilemaan urkuja sekä kuuntelemaan kirkonrotalta, mitä kirkko piti sisällään.

Ehdimme touhukkaan lokakuun aikana vielä tutustua uusiin kirjaimiin ja tehdä sisiliskosiskoksiin liittyviä kirjainaskarteluja. Kuun lopussa pääsimme kokemaan Lahjan tyttöjen järjestämän jumpan keskustassa. Kokemus oli erittäin hieno ja lapset tykkäsivät ohjaajien järjestämästä monipuolisesta liikunnasta. Kuukausi oli Komeettojen puolesta erittäin toiminnallinen ja jatkoa tulee seuraamaan samalla kun pakkanen kiristyy ja lumihiutaleet hiljalleen putoilevat ryhmämme ikkunan alle talven tehdessä tuloaan…

Matkalla Ekvallaan.