Vihdoin ja viimein saatiin kaikki viimeisetkin tilatut välineet päiväkotiin. Uusi älytaulu tuli talon toiseen päähän integroituun erityisryhmään ja samalla koko toisen siiven käyttöön. Siellä on ainakin pelattu Kahoottia ja harjoiteltu kirjaimia ja numeroita.

Koko talon keskelle aulaan tehtiin uusi tiedevaunu, jossa on nyt kaikki uudet välineet kaikkien käytössä. Sinne sijoitettiin myös kaikki uudet ja vanhat talossa olevat tiedeaiheiset kirjat. Tiedekansioon kerättiin ohjeita ja vinkkejä uusien laitteiden käyttöä ja tiedekasvatusta varten.

Blue-Botteja on jo syksyn aikana ollut käytössä kolmessa ryhmässä. Ne otettiin vastaan lasten keskuudessa suurella innolla ja ihmetyksellä, ehkä vähän pelollakin. Nopeasti käyttö tuli tutuksi ja matemaattisten taitojen ja avaruudellisen hahmottamisen harjoitteleminen olikin mukavaa ja sujui kuin itsestään.

Uusilla iPadeilla ollaan opeteltu Ekapeliä, matikkakunkkua ja kahoottia. Niillä on tarkoitus alkuvuonna lähteä pareittain ulos luontoon etsimään ja kuvaamaan geometrisiä muotoja, kirjaimia ja numeroita.

Digiä Lausteella