Hankkeen myötä saimme mahdollisuuden hankkia esikouluun sähköisiä materiaaleja. Henkilökunta oli jo kevään 2020 aikana tutustunut erilaisiin materiaaleihin suunnitellessaan esikoulun etäopetusta, joten valinta oli melko helppo. Esikouluun hankittiin Toiminnallisen oppimisen verkkokoulu ja 10Monkeys world math- ohjelma.

 

10Monkeys

10Monkeys on web-pohjainen matematiikan harjoitteluohjelma. Kymmenen apinaa on astunut sisään avaruusalukseen ja tutkii kaukaista galaksia, oppilaan tehtävänä on seikkailla heidän kanssaan ja ratkoa matemaattisia ongelmia. Jokaisella eskarilaisella on ohjelmaan oma tunnus, joka on lähetetty myös koteihin, joten esikoululaiset pystyvät pelaamaan myös kotona. Ohjelmassa on myös seurantatyökalu, joka mahdollistaa esikoululaisen edistymisen seuraamisen.

10Monkeys käytössä

 

Toiminnallisen oppimisen verkkokoulu

Toinen toiveemme ja hankintamme esikouluun oli Toiminnallisen oppimisen verkkokoulu. Verkkokoulu on sähköinen alusta, jossa on valtava määrä materiaalia, ideoita, valokuvia ja videoita opetukseen esiopetuksesta alakouluun. Verkkokoulun materiaali on mahdollista tallentaa itselleen omaan käyttöönsä myös jatkoa varten. Verkkokoulusta löytyy pääasiassa toiminnallista materiaalia, mutta sisältöön kuuluu myös muita tehtäviä.

Verkkokoulu sai erittäin positiivisen vastaanoton ja sitä on päästy jo hyödyntämään aktiivisesti esikoulussa.

Kiitäjien kirjainharjoituksia metsässä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkkokoulu ja 10Monkeys Pääskyvuoren päiväkodissa