Olemme kehittäneet Kerttulin päiväkotiin tiedehuoneen, jossa on lupa ihmetellä, tutkia, oivaltaa ja toteuttaa ilmiöitä. Huoneesta löytyy rutkasti materiaalia lasten tiede- ja teknologiakasvatukseen. Pyrimme juurruttamaan tiede- ja teknologiakasvatuksen osaksi eri-ikäisten lapsiryhmien toimintaa arjen ilmiöiden kohtaamisena sekä projektimuotoisena työskentelynä. Toiminnan mahdollistavat oppaiden ja tiedekansion tarjoamat tiedot ja vinkit sekä monipuolinen tiede- ja teknologiakasvatusvälineistö.

     

 

Alle 3-vuotiaiden ryhmässä Lintusissa testailtiin Halloweenina uutta valopöytää, joka löytyy tiedehuoneesta. Päiväkodistamme löytyy myös toinen valopöytä, joka on liikuteltavissa ryhmätilasta toiseen. Lintuset harjoittelivat värejä punainen ja oranssi, ihmettelivät uutta maagisen hetken luovaa valopöytää sekä käyttivät syksyn lehtiä luomaan tunnelmaa. Valopöytä auttaa kehittämään  keskittymiskykyä, antaa sensorisia ärsykkeitä, tukee mielikuvituksen kehittymistä, uteliaisuuta ja kehittää hienomotorisia taitoja.

 

     

Valopöydän lumoa uudessa tiedehuoneessa