Olemme saaneet Kerttulin päiväkotiin loppusyksystä suuren määrän uusia materiaaleja! Majavissa olemme testanneet uusia taktiilisia laattoja, joita on hyvä hyödyntää jumpan lisäksi esimerkiksi siirtymätilanteissa! Vähemmän odottamista, enemmän liikettä ja hauskanpitoa! Laattojen kanssa on hyvä harjoitella myös tuntoaistia: yhdistä laatat toisiinsa tunnustelemalla. Eroja voi vertailla käsillä ja jaloilla.

 

     

 

Päiväkodissamme on kaksi avaruusmattoa, joita vaihtelemme ryhmien välillä. Avaruusmatto on oiva leikkipaikka, joka ruokkii lapsen mielikuvitusta ja leikkiä. Maton avulla voi harjoitella myös numeroita, värejä, kirjaimia ja lukemista. Lapset keksivät Majavissa hauskan odotteluleikin: lasten siirtyessä päiväunille aikuinen sanoo eri värejä ja lapsi hyppii planeetalta toiselle kohti vessaa. Viskareiden kanssa voi hyödyntää myös isoja numeroita.

 

 

 

Lisää liikettä siirtymätilanteisiin