Liikuntavälineiden säilytys-ongelma

Piinokankadulla salin yhteydessä on pienempi tila, joka jakautuu haitariovella. Tila oli aina melko sotkuinen ja tavaroiden säilytys omilla paikoillaan oli usein haastavaa. Lasten oli lähes mahdotonta hakea itse liikuntavälineitä ja vanhat hyllyt olivat jo melko huojuvia. Haluttiin järkevä ratkaisu välineiden säilytykseen, siirtämiseen, sekä lapsille paremmat mahdollisuudet valita, ottaa ja palauttaa välineitä.

 

Ongelman ratkaisu

Ongelma päätettiin ratkaista suurella kärryllä, jonne mahtuisi erilaisia välineitä, ne olisi helposti otettavissa ja kärryä saisi tarvittaessa siirrettyä eri tiloihin. Kärry liikkuu pyörillä, jotka saa tarvittessa lukittua, sisältää mm. suuria säilytyslaatikoita ja siihen on mahdollista tilata lisäosia, kuten koukkuja ja pienempiä laatikoita sivuihin kiinnitettäviksi.

 

 

 

Lopputulos

Turhat, vanhat kaapit saatiin tilasta pois. Tällöin salin saa myös tarvittaessa suuremmaksi tai mahdollisesti hyödynnettyä leikkitilana tai muuna oppimisympäristönä arjessa. Kärryn voi työntää vaikka käytävälle pois tieltä ja välineet ovat selkeämmin esillä myös lapsille. Laatikoihin tulee vielä selkeät papunetistä tulostetut kuvat helpottamaan välineiden ottamisen valintaa ja palauttamista paikoilleen.

Piinokankadun liikuntavälineiden säilytysongelma