Viime viikkojen helteet ovat haastaneet meitä kasvattajia keksimään mahdollisimman mielekästä puuhaa ulkoiluhetkiin. Lapset ovat maalanneet ulkona niin vesiväreillä kuin vedellä ja näistä inspiroituneena ajattelin toteuttaa lapsien kanssa netistä bongaamani jääpalamaalauksen!

Ensimmäisessä vaiheessa vesi värjätään vesiväreillä. Vedestä kannattaa tehdä mahdollisimman tummaa, jotta jääpalan sulaessa maali siirtyy paperiin kunnolla.

 

Hyvää hienomotorista harjoittelua muovipipetillä, jolla vesi siirretään jääpalamuotteihin! Muottina toimii todella hyvin myös kananmunakenno!Tikut jääpalamuotteihin ja sitten tuotos pakkaseen jäätymään! Jätimme osat jääpaloista ilman tikkua, sillä lapset halusivat myös tutkia jääpalojen kellumista vedessä

 

Herkullisen näköisten jääpalojen annettiin jäätyä yön yli pakkasessa – seuraavana päivänä viilentäviä maalaushommia! Jääpalojen annettiin jäätyä yön yli pakkasessa – seuraavana päivänä viilentäviä maalaushommia!

Paperin ja konvehtimuotin lisäksi tässä projektissa käytetyt materiaalit, jotka saapuivat keväällä jokaiseen ryhmään!

 

         

Jääpalat sulivat helteellä vauhdilla, mutta pienet taitelijamme nauttivat viileästä askartelusta täysillä! Osa lapsista liikutteli jääpaloja tikulla, osa paperia käännellen – tyylejä on monia ja lapsilta saa parhaimmat ideat! Lopuksi lapset sekoittivat putkissa eri värisiä jääpaloja ”smoothieiksi”!

Lapset keksivät askartelun aikana testata: kelluuko puutikku tai jääpalat? Entäpä isommassa ämpärissä putki, jossa on jääpaloja? Toteutimme myöhemmin kellumiskokeen lasten kanssa – tästä lisää seuraavassa blogipäivityksessä!

 

Jääpalataidetta hellepäiviin