Keskiviikko 8.11.

Keskiviikko 8.11.

Viimeisenä päivänämme Espanjassa, keskiviikkona, kävimme Toledossa espanjalaisten parien kanssa. Lähdimme aamulla kello 8.15 koulun pihasta ja menimme bussilla Toledoon. Bussimatka kesti noin tunnin ja espanjalaiset pitivät kovaa meteliä. Kun pääsimme perille, kaikki alkoivat ottaa kuvia sillasta ja rotkosta, jonka viereen bussi pysähtyi. Otimme myös muutaman ryhmäkuvan sillalla. Kun tulimme perille oli pilvistä eikä aurinkoa juuri näkyyt, mutta onneksi loppupäivästä aurinko alkoi paistaa. 

Kun koko ryhmä oli kasassa, lähdimme kävelemään kohti synagoga-museota, jossa meidän piti käydä. Museossa oli samanlainen turvatarkastus kuin lentokentällä, ja sen takia meni pitkään, ennen kuin koko ryhmä edes pääsi sisään. Museossa meidät jaettiin kuuden hengen ”joukkueisiin”, joissa sitten kuljimme museossa. Sen jälkeen kävimme toisessa museossa, Museo del Grecossa, jossa olimme vain vähän aikaa. Museo del Grecossa liikuimme taas ryhmissämme niin, että jokainen ryhmä meni museoon vähän eri aikaan. 

Sitten oli vuorossa ”Toledo Rally Tour”, joka oli kaupunkisuunnistus. Teimme sen samoissa ryhmissä joissa kävimme museoissa. Ainakin meidän ryhmässämme harmi kyllä kävi niin, että espanjalaiset lähinnä puhuivat espanjaa keskenään, ja me suomalaiset seurasimme perässä. Oli silti kivaa nähdä Toledoa, onhan se niin erilainen kuin Turku.  

Kaupunkisuunnistuksen jälkeen meillä oli aika paljon vapaa-aikaa. Toledossa on paljon pieniä kauppoja katujen varsilla, ja monet kävivätkin niissä ostamassa kaikenlaisia matkamuistoja. Toledon monissa kaupoissa myytiin erilaisia veitsiä ja miekkoja, joka yllätti suomalaiset, Turun kaupoista kun ei kovin helposti miekkoja löydä. Espanjalaiset ja suomalaiset liikkuivat eniten omissa porukoissaan sen jälkeen kun ohjattu tekeminen loppui.  

Puoli kahdeksalta bussimme tuli, ja lähdimme takaisin Alcalá de Henaresiin. Olimme perillä noin tuntia myöhemmin. Paluumatkalla bussissa oli paljon menomatkaa riehakkaampi tunnelma. Pystyi helposti huomaamaan, että kaikki olivat jo väsyneitä. Toledossa oli kivaa, mutta uskon, että vapaa-aika oli kaikkien mielestä paras osa päivää. 

Comments are closed.