8.11. tiistai

8.11. tiistai

Tiistaina 8.11.2022 olimme Espanjassa lähellä Madridia. Alcalá de Henaresiin tulimme 2.11. ja siitä eteenpäin olimme koulussa ja menimme viettämään viikonloppua espanjaisten kanssa. 8.11. oli tiistai ja kaikki näkivät toisensa koululla. Koulusta lähdimme kävelemään parimme kanssa Arkeologiseen museoon.  

Museoon tultuamme meidän täytyi hetken odottaa ennen kuin pääsimme näyttelyyn. Siellä sai ottaa kuvia, mutta ei videoita.  

Pääsimme vihdoin sisään ja kierros alkoi. Pääsimme ensimmäiseen huoneeseen missä näkyi luita ja eläimet, joille luut ennen kuuluivat. Sitten istuimme/seisoimme ja katsoimme videon eläimistä espanjaksi huoneessa. Sen jälkeen menimme seuraavan osioon, jossa näkyi patsas luolamiehestä ja muita pienempiä joka päivä tavaroita ja lisää luita. Kävelimme eteenpäin tilaan, josta pääsi oikealle ja vasemmalle. Aloitimme oikealta ja sitten menimme vasemmalle.  

Jokapäiväisiä tavaroita näkyi. Jousia ja kirveitä, luita ja espanjaksi nimiä. Menimme yläkertaan ja siellä näkyi kiviä. Jatkoimme taas käytävällä kolmannessa kerroksessa. Kolmannen kerroksen käytyämme oli aika poistua museosta. Matkallamme alakertaan missä uloskäynti sijaitsi, muutama oppilaista vielä pysähtyi ostamaan matkamuistoja museon omasta kaupasta. Arkeologisen museon ulkopuolella opettajat antoivat viimeiset sanat ennen päivän päättymistä, ja sen jälkeen loppupäivä oli vapaata. 

Nämä sanat kuultua aloimme porukkana pikkuhiljaa valumaan kohti Alcalán keskustassa sijaitsevaa puistoa. Kellään ei ollut minkäänlaista määränpäätä, mutta puisto oli vain mukava ja kaunis. Matkalla puistoon tuli nälkä ja menimme tilaamaan paikallisesta McDonald’sista itsellemme aterian. Valitsin itselleni Buffalokana-aterian. Otimme ruuat mukaan ja suuntasimme puistoon. Syödessämme puistossa aterioitamme parini pudotti oman ateriansa maahan ja teki sotkun, saimme hyvät naurut siitä. Ihailimme puiston edessä olevaa yliopistoa ja kaikilla oli hauskaa.  

Syötyämme porukka hajaantui ja kiertelin parini ja muutaman muun vaihtoparin kanssa keskustaa. Vierailimme monissa kaupoissa ja huomasin jopa kannabiskaupan kadun varrella ja kysyin siitä ja sain tietää, ettei kannabis ole laitonta Espanjassa. Hyvän tovin kierreltyä oli aika mennä kotiin rentoutumaan. Kaikilla oli omia askareita, mutta itse vaan lepäsin pitkän päivän jälkeen ja pelasin parini kanssa konsolilla. Illalla palasimme takaisin keskustaan, josta ostin perheelleni karkkia kotiin. Sitten menin nukkumaan, koska huomenna odotti varhainen herätys. 

Comments are closed.