Tervetuloa Yli-Maarian koulun blogisivulle!

Yli-Maarian koulun toiminta alkaa 1.8.2018. Koulun rehtoriksi on nimetty Marianne Ulfstedt ja apulaisrehtoriksi Mia Autio. Opettajakunta muodostetaan Moision koulun 1-6 ja Raunistulan koulun 7-9 luokkien opettajista. Alakoululaiset tulevat nykyisen Moision koulupiirin alueelta ja yläkoululaiset Moisiosta, Paattisilta ja Jäkärlästä.

Syyslukukauden 2018 ajan kaikki alakoululaiset opiskelevat vielä Moision koulussa (Moision koulutie 2) ja yläkoululaiset Tommilan koulutalossa (Tommilankatu 24), kunnes monitoimitalo Ypsilon valmistuu ja pääsemme muuttamaan uusiin tiloihin. Kokonaan emme Moision koulurakennuksesta luovu, sillä osalle oppilaista Moision yksikkö on maantieteellisesti lähempänä ja tämän hetkisten suunnitelmien mukaan Moision kivikoulussa jatkaa yksisarjaisena luokat 1-6.

Monitoimitalon rakennustyömaan lisäksi on jo käynnistetty uuden yhtenäiskoulun toimintakulttuurin rakentaminen. Moision koulun ja Raunistulan yläkoulun opettajakuntien Kick off –tilaisuus pidettiin Moision koululla 12.4.2017. Tavoitteena oli tutustua uusiin kollegoihin sekä jakaa ala- ja yläkoulun osaamista ja kulttuuria. Tutustuimme, mitä ja miten alakoulussa opiskellaan uuden opetussuunnitelman (OPS) myötä. Yläkoulun opettajat kiersivät pienryhmissä eri luokissa tutustuen mm. toiminnalliseen oppimiseen Liikkuva koulu –hengessä, monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin, alkuopetuksen toimintakulttuuriin sekä erityisopetukseen ja yhteisopettajuuteen.

Alakoulun opettajat saivat puolestaan draamapedagogiikan tavoin tutustua 7. -luokkalaisen arkeen. Tutuksi tehtiin, mitä ja miten yläkoulussa opiskellaan uuden OPS:n myötä; mitä 7. luokalla opiskellaan, mitä valmiuksia odotetaan oppilailla jo olevan, millainen on yläkoulun arki sekä miten ja milloin yläkoulussa arvioidaan. Mikäli tämän ensitapaamisen perusteella voi tehdä jonkinlaista ennustetta tulevan Yli-Maarian koulun opettajakunnan yhteistyökyvystä, innovatiivisuudesta ja aktiivisuudesta, on odotettavissa loistava tiimi, jonka työnjälkeä pääsee nauttimaan sekä oppilaat että kotijoukot.

Ensi lukuvuoden alussa Yli-Maarian opettajakunta tutustuu uudenlaisten oppimisympäristöjen tarjoamiin pedagogisiin mahdollisuuksiin ja laatii kalustesuunnittelun pohjaksi tilakuvauksen. Oppilaat tullaan myös ottamaan mukaan koulutilojen ja koulupihan suunnitteluun.

Aurinkoista vappua toivotellen

Marianne Ulfstedt

PS. Ensi lukuvuoden 7. -luokkalaiset tulevat tutustumaan yläkoulullemme parin viikon kuluttua. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, he käyvät puolet yläkouluajasta Tommilassa ja puolet Yli-Maarian Ypsilonissa!