AJANKOHTAISTATalvi 2021-2022

Turun Taitaja9 syksy2021

Tämän syksyn Taitaja9 Turun paikalliskilpailu toteutetaan viime syksyn tapaan pelin avulla omalla koululla. Pelinä on virtuaalinen pakohuonepeli. Tehtävät ovat valtakunnalliset ja kilpailusuoritukseen menee aikaa arviolta 35-45 minuuttia/joukkue. Peruskoulun opo tai ryhmän opettaja voi vetää pelin läpi oppitunnin aikana. Joukkueen jäsenet kokoontuvat esimerkiksi tietokoneluokassa yhden koneen ympärille, jossa joukkueen kapteeni (yksi kilpailijoista) vastaa pelin kysymyksiin joukkueen jäsenten avustuksella. Jokaiselle joukkueelle tulee oma koodi, jolla peli avautuu.

Joukkueita kukin koulu voi ilmoittaa niin paljon, kuin haluaa!

 

Kilpailun suoritusaika on 15.11. – 31.12.2021

 

Sähköiset ilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin, mutta voitte aloittaa omassa koulussanne nyt kilpailun markkinoimisen ja joukkueiden kasaamisen.

 

Kilpailuun osallistujat saavat muistoksi TAI-frisbeegolf tuotteen.

Turun alueen kilpailun voittajat saavat kahden viikon kesätyöpaikan. Kyseessä on Turun Osuuskaupan Tutustu ja tienaa -harjoittelujakso, jonka aikana 15-17 vuotias nuori työskentelee jossakin TOK:n toimipisteessä (kauppa (tavaratalo/market), liikennemyymälä, hotelli tai ravintola) palkallisena harjoittelijana.

Kilpailussa karsitaan osallistujat Varsinais-Suomen aluekilpailuun, joka pidetään keväällä Paraisilla. Aluekilpailussa menestyneet joukkueet pääsevät Taitaja2022-kilpailujen yhteydessä pidettävään finaaliin toukokuussa Poriin.

 

 

Lisätietoja kilpailusta:

Taitaja9-kisa on peruskoulun 7-9 luokkalaisille tarkoitettu leikkimielinen tapahtuma, jossa mitataan oppilaiden kädentaitoja ja oivaltamista. Taitaja9-joukkueet ovat kolmen hengen joukkueita. Joukkueiden oppilaat voivat olla eri luokilta, kunhan he ovat samasta koulusta. Kilpailuissa nopeus ratkaisee ja työsuorituksen oikeellisuus.

http://www.turkuai.fi/turun-ammatti-instituutti/opiskelijalle/kilpailutoiminta/taitaja9

 

 

Ottakaa yhteyttä, jos on kysyttävää.

 

Pekka Suominen

Taitaja9 paikalliskilpailun järjestäjä

Turun ammatti-instituutti

+35840 1812704   pekka.suominen@turku.fi