Pääsiäiskynttilät

Pääsiäiskynttilät syntyvät kierrätyksen hengessä kynttilänpätkistä ja munankuorista.
Pääsiäiskynttilät

Klikkaa pikkukuvia suuremmiksi.

Sulata kynttilänpätkiä siihen sopivassa, vaikka vanhassa alumiinikattilassa. Ota pinseteillä vanhat sydänlanganpätkät pois. Lämmitä liettä vain sen verran, että kynttiläneste on sulaa. Lämpö ei saa nousta syttimisvaaran vuoksi yli 70 asteen. Neste ei saa höyrytä. Ole varovainen kuuman steariiniparafiinin kanssa. Pieniä eriä ja väriliemiä kannattaa sulattaa vesihauteessa: laita muovikulhollinen kynttilärouhetta maltillisesti kiehunvaan vesikattilaan.
Varaa aina iso kattilankansi tai sammutuspeite lieden viereen: syttynyt kynttiläneste tukahdutetaan sammuksiin.

Kommentit pois päältä artikkelissa Pääsiäiskynttilät

Filed under Eri tekniikoita ja kokeiluja, Yleinen

Comments are closed.