Katu-uskottavia paikkoja

Siis kangaspaikkoja syntyi viimeisillä tunneille toukokuussa kuitutietouden, kierrätysteemaisen pakopelin, tekstiiliteollisuuden ongelmakohtien kartoittamisen, pukeutumisetiketin ja siivouksen ohessa. Ja viimeinen kuva muistuttaa, että kävimme kaikki Taidemuseolla Niina Mantsisen graffitiaiheisessa ryijynäyttelyssä tammikussa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Katu-uskottavia paikkoja

Filed under Yleinen

Päähineet 2022-2023

Nämä vetävät joka kerta sanattomaksi! Niin upeita ovat itse suunnitellut ja valmistamat seitsemäsluokkalaisten päähineet. Ope toivoo, että säilytätte nämä mummoiksi ja vaareiksi saakka, jotta voitte keinustuolissa ihmetellä miten taitavia olitte jo nuorena! Klikkaa kuvia isommiksi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Päähineet 2022-2023

Filed under Eri tekniikoita ja kokeiluja, Huovutus, Lankatyöt, Ompelutöitä, Vaatetus, Värjäys ja painanta, Yleinen

Läppärisuojia lukuvuodelta 2022-2023

Teemana avaruus. Tekniikkoina aurinkovärjäys, kankaanpainanta, päällikeompelu, vapaa konekirjota tai brodeeraus. Lähiluokka koodasi osana STEAMit projektia omiin läppärisuojiinsa äänellä, liikkeellä/valolla tai kytkimellä ohjattavia vilkkuvia valoja.

Kommentit pois päältä artikkelissa Läppärisuojia lukuvuodelta 2022-2023

Filed under Eri tekniikoita ja kokeiluja, Värjäys ja painanta, Yleinen

Kasvivärjäystä ja neulontaa

Kokeilunomaisesti ja yhteistyöllä oppilaat tekivät pienet vyyhdit pasmalankoineen, kasvivärjäsivät langat puna- ja keltasipulinkuoriliemissä. Langoilla harjoiteltiin neulontaa ja neulottiin luokanohjaajille ja keittiön sipulinkuoria keränneelle emännälle pipot. Kaikki osallistuivat vähän. Vitriinissä oli välillä myös opettajan kesäkursseilla tekemiä kokeiluja.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kasvivärjäystä ja neulontaa

Filed under Yleinen

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja näet upeita päähineitä!

Kommentit pois päältä artikkelissa Klikkaa alla olevaa kuvaa ja näet upeita päähineitä!

Filed under Yleinen

Kokonainen käsityö – tein itse päähineen

Syksyn päätyönään seitsmäsluokkalaiset valmistivat päähineet. Jokainen ideoi, suunnitteli, kokeili, arvioi ja dokumentoi (Sway-esitys prosessista) ja valmisti päähineensä alusta loppuun itse. Ja pohdittiin työturvallisuutta, ekologisuutta, kuituja ja kulutusta – sekä monenlaisia arvoja taloudellisesta työskentelystä viimeisteltyyn kestävään tuotteeseen.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kokonainen käsityö – tein itse päähineen

Filed under Eri tekniikoita ja kokeiluja, Lankatyöt, Ompelutöitä, Vaatetus, Yleinen

Kevään läppärisuojia

Lisää upeita tuotoksia ei mahdu tähän, kun blogin levytila tuli täyteen. Lisätietoja alemmassa artikkelissa.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kevään läppärisuojia

Filed under Yleinen

Läppärisuojat

Näin korona-aikana oma työ tehtiin varsin ohjatusti. Etenimme samassa rintamassa ja työt valmistuivat samaan aikaan. Kaava ja materiaalit tulivat tällä kertaa annettuina. Toki jokainen kantoi vastuun työnsä pinnan värjäämisestä ja kuvioinnista. Oppilas näytti oman osaamisensa vahvimmin Sway-raportissaan, kertoessaan itse miten oma läppärisuoja valmistetaan. Esitystään varten oppilaat keräsivät työvaihekuvia ja kirjoittivat työpäiväkirjaa Luokan muistikirjaansa (OneNote) koko prosessin ajan.

Tämä on open mielestä paras ja palkitsevin kuva! Miten ihmeessä se valmis läppärisuoja aina päätyy lopputunniksi päähän – joka ryhmällä.

Kommentit pois päältä artikkelissa Läppärisuojat

Filed under Eri tekniikoita ja kokeiluja, Ompelutöitä, Värjäys ja painanta, Yleinen

Perinteisiä harjotteita

Alkusyksystä teimme taas omaa painopinnan suunnittelua ja jousilukkokukkaroita. Kertasimme kankaan rakennetta kutomalla ja tekemällä yhteispoppanasta patalappuja uuteen kotitalousluokkaan.

Kommentit pois päältä artikkelissa Perinteisiä harjotteita

Filed under Eri tekniikoita ja kokeiluja, Ompelutöitä, Värjäys ja painanta

Kankaiset kasvomaskit

Ensimmäinen työ kaikilla seitsemäsluokalaisilla oli kasvomaskien ompelu. Hyvä kaava löytyi täältä. Aluksi ohje oli taululla kaikkien tutustuttavana ja lopuksi se löytyi netistäkin. Tosi hyviä tuli, täydellisesti istuvia! Työnä mitä monipuolisin oppimisen väline. Ja lopuksi vielä perehdyttiin maskin käyttöön ja pesuun.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kankaiset kasvomaskit

Filed under Ompelutöitä, Yleinen