Blogi

Pääsiäinen

Pääsiäiseen valmistauduimme kasvattamalla ryhmissä pääsiäisruohoja ja askartelemalla virpomisvitsoja ja/tai pääsiäiskoristeita.

Kiirastorstaina Seikonkadun seutuvilla lenteli noita, joka toi molempien talojen lapsille karkkeja.

 

Vaihtoviikko Piinokassa viikolla 10 ja Seikossa viikolla 11

Piinokankadulla vietimme vaihtoviikkoa maaliskuun 5.-9. päivänä. Lapset saivat esittää toiveita, mihin viikon ohjelmista he haluaisivat osallistua.

Tarjolla oli mm. päivittäin vaihtuva elokuva, vesi- ja hiekkaleikkejä, pelejä, laululeikkejä, ulkoleikkejä ja draamaa.

Seikonkadulla vaihtoviikkoa vietettiin seuraavalla viikolla 14.-16.3. Ohjelmassa oli mm. tuntoaistirata, laululeikkejä, majaleikkiä ja vesileikkiä.

 

 

 

 

 

Ystävänpäivä 14.2.2018

Juhlistimme ryhmissä ystävänpäivää eri tavoin: Kiurut ja Tiirat kävivät yhdessä laskemassa mäkeä ja muissa ryhmissä askarreltiin, leivottiin ja/tai leikittiin ystävänpäivän teemalla.

Suomi 100 -juhlat 4.12.2017

 

Juhlistimme Suomen 100-vuotista taivalta kummassakin yksikössämme kutsumalla perheet itsenäisyyspäivän juhlaan. Presidenttipari otti vieraat vastaan juhlasalissa Sibeliuksen Finlandian soidessa taustalla. Tämän jälkeen lauloimme kaikki yhdessä Maamme-laulun, jonka jälkeen jakaannuimme ryhmiin ja kiersimme talon eri toimintapisteet.

Päiväkoti oli koristeltu Suomi 100 -hengessä

 

Kuukkeleiden ryhmään oli koottu näyttely suomalaisista tuotteista eri vuosikymmeniltä.

Kiurujen ryhmässä nautiskeltiin boolia ja pipareita.

 

Viikko 41: Suomen metsä

 

Lokakuussa pihaan oli tuotu metsän materiaaleja, joita lapset saivat leikeissään hyödyntää. Rakensimme havuista majoja ja teimme oksista leikkinuotion, jolla grillasimme herkkuja. Maalasimme kiviä, teimme käpylehmiä ja -lampaita sekä leikimme kauppaleikkiä luonnonmateriaaleilla.

Sadonkorjuujuhla 2017

Piinokankadun ja Seikonkadun yhteistä sadonkorjuujuhlaa vietettiin keskiviikkona 13.9. Piinokankadun pihassa. Piinokan laulusali oli koristeltu juhlaan.

Pihalla lapset saivat seurata, kun hölmöläisakat menivät uimaan viljapeltoon ja luulivat yhden hukkuneen sinne. Akat laskivat kerran toisensa jälkeen: ”minä, yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi.”

Onneksi Matti tuli akkojen avuksi ja auttoi heitä laskemaan, montako heitä oli vielä jäljellä. Matti neuvoi akkoja työntämään nenänsä kuravelliin ja laskemaan, montako nenänjälkeä siihen jäi. Onneksi kaikki kuusi olivat tallella!

Esityksen jälkeen ryhmät kävivät vuorotellen salissa hakemassa syksyn satoa maisteltavaksi.

 

Sadonkorjuujuhla 14.9.2016

Kokoonnuimme päiväkodin pihalle viettämään sadonkorjuujuhlaa. Ensin näimme näytelmän, jonka päätähtinä olivat Supermies, prinsessa Elsa ja Pääsiäispupu. Sankarit olivat kadottaneet voimansa ja Pääsiäispupu auttoi ystäviään saamaan voimansa takaisin porkkanoiden avulla. 

naytelma_kollaasi

Sen jälkeen siirryimme ryhmittäin saliin. Lapset saivat maistella syksyn satoa, kurkkua, tomaattia, porkkanoita ja muita vihanneksia dippikastikkeen kanssa.

sadonkorjuu_kollaasi

Kettu ja susi olivat eväsretkellä, Pekka-nalle poimi sieniä ja oli jo löytänytkin aika monta tattia. Syyssiivouskin oli käynnissä, pyykit roikkuivat narulla ja matto odotti tamppausta. Siili kurkisti pesästään ja joka puolella oli syksyn lehtiä ja kukkia.