Arjessa digitekniikkaa opetuksessa

Perhepäivähoidon arjessa digitekniikan lisääminen on joskus vain oivaltamista nopeasti. Tänään lapset leikkivät lattialla ja pohtivat värejä ja lukumääriä. Nappasimme mukaan puhelimen ja sieltä kameratoiminnon. Kaksi lapsen kädessä olevaa sinistä autoa. Kuvaan sattui lapsen kädessä olevat autot. Lapsi katseli niitä hetken lattialla kameran kautta ja totesi ääneen: ”Perunan väriset renkaat. Porkkanan väriset renkaat.” Ja niin yhdessä mietittiin mitkäs ne värien nimet olivatkaan.

Lapsen kädet lattialla.

 

Nopeasti mukaan liittyivät muutkin lapset ryhmästä ja ihmeteltiin maailmaa kameran kautta uudelleen. Kameran kuvakenttään löytyivät lasten kädet ja pian laskettiin sormia yhdessä ääneen. Vähän oli haastetta kun sormet liikkuivat niin nopeasti, mutta onnistuttiin jokaisen kohdalla oikeaan lukuun!