Mitä, ollaanko metsässä jo hereillä?

Muurahaiskeko ja muurahaiset. Voi ihmettä ja kummaa mitä näimmekään metsän digihetkessä! Mukana oli iPadit ja easiscopet ja reipas retkimieli. Makkaroita jäimme kyllä vesikielellä kaipaamaan kun nuotiopuitakin nähtiin.  Kyllä jouduttiin pysähtymään pitkäksi toviksi ihmettelemään ketkä ovat jo heränneet metsässä? Miten kiireisiltä nuo pienet muurahaiset vaikuttivatkaan perhepäivähoitolasten mielestä.  Niin vikkeliä olivat etteivät meinanneet millään jäädä mikroskoopin alle katsottavaksi. Aikuisten mielestä muurahaisten pitää jähmettyä, jotta näkyisivät hyvin. Niinpä tietäväiset kolmevuotiaat ilmoittivat yhteistuumin että ”pysähtyy ne jos huudetaan ääneen!” Niinpä sitten huudettiin yhdessä korkealta ja kovaa, mutta eivät ne pysähtyneet sittenkään. 😉 Onneksi näimme kuitenkin jotakin hyvinkin mielenkiintoista joka oikeasti pysähtyi paikalleen ja saatiin suurennettua mikroskoopilla näkyviin.