Kategoriat
Yleinen

Naalien viikkokirje 8.10.2021

Hei vanhemmat!

Tällä viikolla olimme taas retkellä, leikimme, valokuvasimme ja opettelimme suomea.

Maanantaina jumppasimme päiväkodin liikuntasalissa. Lapset opettelivat liikuttamaan palloja yhteistyössä toistensa kanssa ohjeiden mukaan. Opettelimme myös jonoon asettumista ja oman vuoron odottamista. Jumpassa olivat nyt puolet lapsista. Muilla oli samaan aikaan leikkiä. Syysloman jälkeen leikkimässä olleet pääsevät pallojumppaan ja jumpassa olleet leikkimään.

Tiistaina jatkoimme syyskuussa kesken jäänyttä valokuvausta. Lapset saivat kuvata toisiaan studiovälineillä. Tänään vuorossa olivat ne lapset, jotka eivät viimeksi olleet mukana. Kuvat on tarkoitus laittaa ryhmän seinälle syntymäpäiväkalenteriimme. Kuvia tulostetaan myös lasten omiin kansioihin. Tiistaina kuvaamisen lisäksi katsoimme salissa kaikki otetut kuvat yhdessä läpi kuvaesityksenä.

Keskiviikkona olimme retkellä Pelttarin kentän leikkipaikalla. Retki sujui mukavassa säässä hyvin! Lapset ovat jo oppineet hienosti parijonossa kulkemista ja leikkipaikalla leikkimistä.

Torstaina kielikerhoon osallistuivat 4-vuotiaat, joiden kanssa luettiin kirjoja ja tutkittiin suomenkielisiä sanoja. Leikimme myös sieni- ja jänishippaa. Syysloman jälkeisellä viikolla vuorossa ovat 5-vuotiaat.

Perjantaina valitsimme jälleen arvonnalla viikon leikkiparin, joka pääsi pikkuhuoneeseen leikkimään. Muilla oli pitkäkestoista leikkiä leikkihuoneessa. Tavoitteena on opetella leikkimään samaa leikkiä hieman pidemmän aikaa kerrallaan. Tämä alkaa sujua lapsilta yhä paremmin harjoituksen tuloksena.

 

Ensi viikolla 11.-15.10.2021 vietetään syyslomaa. Naalien ryhmä toimii yhdessä Hillereiden kanssa. Sovimme viikon ohjelmasta alkuviikosta, mutta luvassa on varmasti ainakin askartelua, piirtämistä, jumppaamista, leikkimistä, pelaamista ja lukemista. Katsotaan, mitä muuta!

 

HUOM kaikki 2016-syntyneiden eli viskarien vanhemmat. Olemme saaneet luisteluvuoroja. Ensimmäinen luistelukerta on Varissuon jäähallissa 2.11.2021. Viskareista jokainen pääsee luistelemaan ainakin kerran.

Olisi hyvä, jos lapsilla on omat luistimet mukana luistelupäivänä. Myös kypärä täytyy olla mukana. Meillä on joitain luistimia ja kypäriä myös päiväkodilla. Niitä voi lainata, jos sopivia kokoja on vapaana. Luistelemaan lähtee yleensä samana päivänä muidenkin ryhmien lapsia, joten lainauksen onnistuminen on epävarmaa. Voitte parhaiten varmistaa lapsen luistelun mahdollisuuden tuomalla hänelle mukaan omat luistimet sekä kypärän.

Lähetämme tarkempaa tietoa luistelusta hieman lähempänä marraskuuta.

 

Mukavaa viikonloppua! Lomailijoille myös mukavaa syyslomaa 🙂

t. Anne, Gülistan ja Aurora