Kategoriat
Yleinen

Naalien viikkokirje 17.9.2021

Hei Naalien perheet!

Olemme tällä viikolla leikkineet, laulaneet, jumpanneet ja käyneet retkellä.

Maanantaina meillä oli liikuntaa päiväkodin jumppasalissa. Lapset saivat kaataa keiloja pallon avulla. Harjoittelimme myös vanteen käyttämistä.

Tiistaina lauloimme ennestään tuttuja lauluja, joita opettelimme myös säestämään soittimilla. Lapset saivat kokeilla triangelia, rytmikapuloita ja kehärumpua.

Keskiviikkona lähdimme syksyn ensimmäiselle metsäretkelle. Etsimme luonnosta syksyn merkkejä, juoksimme yhdessä juoksukisoja ja kiipeilimme hieman matalissa puissa kallioiden luona. Opettelimme samalla kulkemaan parijonossa ja pysymään metsässä työntekijöiden lähettyvillä. Metsäretken tärkeänä sääntönä on pysähtyä, kun sanotaan ”stop”. Tätä opettelemme vielä yhdessä seuraavalla metsäretkellä.

Torstaina Imbin kielikerhossa osa 5-vuotiaista pelasi metsäretki-muistipeliä. Kielikerhossa pohdittiin, mitä syksyisestä metsästä löytyy. Pädin kanssa selvitettiin, mikä on neulanen ja millainen kieli kyykäärmeellä on. 4-vuotiailla oli Annen ja Gülistanin kielikerho, jossa katseltiin eri liikuntalajien kuvia sekä opeteltiin eri vaatteiden nimiä. Leikittiin myös leikkiä, jossa huomattiin, mitä värejä omissa vaatteissa on. 3-vuotiailla sekä osalla 5-vuotiaista oli vapaata leikkiä leikkihuoneessa.

Perjantaina arvoimme taas leikkiparit, jotka pääsivät yhdessä leikkimään pikkuhuoneeseen valitsemaansa leikkiä. Arvonta oli jännittävä, ja moni lapsi jo odottikin leikkipariksi pääsemistä. Jokainen pääseekin omalla vuorollaan. Muut lapset leikkivät perjantaina leikkihuoneessa, jossa rakenneltiin torneja ja leikittiin kampaamoa.

Järjestämme myös joka päivä yhdessä Hillereiden kanssa 5-vuotiaiden viskaritoimintaa klo 12:30-13:00 niille 5-vuotiaille, jotka ovat hereillä. Viskarit opettelevat esimerkiksi numeroita ja kirjaimia sekä tekevät askarteluja ja harjaannuttavat kynäotetta ja kynän käytön taitoja. Myös saksien käyttöä opetellaan yhdessä.

 

Ensi viikolla meillä on maanantaina jumppaa, tiistaina musiikkia tai askartelua, keskiviikkona jatkamme valokuvien ottamista sekä kuvien katsomista yhdessä. Torstaina meillä on kielikerhoa ja perjantaina vapaata leikkiä sekä leikkipari.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

T. Anne, Gülistan ja Aurora