Maaliskuu on jo täällä! Välillä talvi yrittää tulla takaisin, mutta sitten taas saamme nauttia ihanasta auringonpaisteesta. Kyllä tässä selvästi kaikki kevättä jo odottelevat.

Maanantaina pidimme lastenpalaverin, jossa mietittiin ryhmämme sivuohuoneen (siis sen ”uimahallin”) kohtaloa. Lasten ideoiden pohjalta huoneesta rakennetaan yhdessä Dinosaurusmaailma. Dinojen lisäksi päätimme lisätä kotileikin naapuriin kauppaleikin.

Viikon varrella on muisteltu Kalevala-näytelmää ja hahmoja. Valtaisa hauki laitettiin eteisen seinällä ja lapsen tekivät siihen vähän lisäsomisteeksi kiviä ja meriheinää. Kyllä kelpaa hauen siinä uiskennella.

Keskiviikkona on maalauspäivä. Lapset maalasivat jotain mieleenpainunutta kalevala-aiheesta. Syntyi Sampo-koneita, Sotkan munia ja muita kauniita maalauksia.

Torstaina jumpassa oli poikkeuksellisesti koko ryhmä yhtä aikaa. Leikimme perinneleikkejä ja erityisen suosittua hauki-leikkiä (eli ”pienet kalat uivat”).

Perjantaina aamulla Reima Räiske neuvoi taas meitä kaikkia, miten kannattaa toimia, jos oikein oikein suututtaa. Tällä kertaa Reiman kiukun aiheutti meilläkin paljon puhututtanut peliaika. Asiasta kehkeytyi mielenkiintoinen keskustelu!

Metsäretkemme oli tällä kertaa kilometreissä mitattuna lyhykäinen, sillä lapset rupesivat leikkimään heit päiväkodin aidan takana avautuvassa metsämaisemassa. Leikit sujuivat niin hienosti ettemme raskineet niitä keskeyttää.



Ensi viikolla jatkuvat niin Dino-maailman kuin kauppaleikin rakentaminen, yhteisvoimin.

Kohti kevättä ?