Helmikuu Sateenkaarimetsän eskarissa

Luistelua, hiihtoa, mäenlaskua, lumileikkejä…
Maalauksia ja värikokeiluja lumelle.
Kelmumaalaus pohjana lumioukkotyölle. Palloja tehtäessä harjoiteltiin harpin käyttöä ja tarkkaa repimistä. Lumihiutaleita tutkittaessa huomattiin, että sakaroita on 6. Niitä sitten piirrettiin ja tehtiin hamahelmistä.
Liikuntaa myös koulun salissa.
Runebergin päiväksi leivottiin torttuja.
Pääsimme kurkistamaan konserttisalin kulissien taakse. Paluumatkalla löysimme pienen kasvihuoneen ja joen ylityspaikaksi valitsimme Förin.
112 päivänä harjoittelimme ensiapua. Saamelaisten kansallispäivänä tutustuimme neljäntuulen lakin tarinaan ja saamelaisten kansallispukuihin.
Ystävänpäiväksi ahkeroimme kortteja jaettavaksi ja huomioimme kavereita erilaisin mukavin tavoin. Liisa-pappi kävi kertomassa ystävyyteen liittyvän tarinan keppinukeilla. Yhdessä naapuriryhmän kanssa etsimme ulkona punaisia jääsydämiä ja pyydystimme saippuakuplia.
Kirjastoautolta lainasimme lisää luettavaa. Sanomalehdestä tutkimme kirjaimiin ja sanoihin liittyviä juttuja. Pelasimme erilaisia kirjainpelejä ja suun asentoa erilaisissa äänteissä tutkimme peilin avulla.
Matikkajuttuja tutkittiin, pelattiin ja leikittiin omassa ryhmässä ja yhdessä ykkösluokkalaisten kanssa.
Miettimismyssy sai ilontupsun.
Kauniita kuurankukkia löytyi portista ja jääpaloista syntyi taidetta. Aurinkokin jo lämmitti mukavasti pihaleikeissä. Perjantain lastenpalavereissä katselimme toiminnastamme videoita ja kuvia, jolloin toiminnan ja oman oppimisen arviointi oli helpompaa.
Föripulu ja Luislokki kävivät meitä laulattamassa.
Helmikuun viimeinen päivä olikin Kalevalanpäivä. Lasten ideoimana teimme kalevalaisia lintuja, lauloimme kanteleen säestyksellä ja leikimme perinneleikkejä.