Marraskuu Sateenkaarimetsän eskareissa

Marraskuussa meillä oli taas yhteistyötunnit kakkosluokan kanssa. Ohjelmassa oli tavuviesti, satuhierontaa ja koululaisten kirjan lukemista eskarilaiselle. Teimme myös lisää kirjaimia monilla eri tavoilla.

 

Mietimme pukeutumista, rakentelimme ja pelailimme paljon erilaisia pelejä.

 

Isänpäivää edeltävänä perjantaina isät kutsuttiin yhteiselle aamiaiselle ja tehtiin kortti ja lahjaksi isän kanssa yhdessä -puuhanoppa. Pyhäinpäivän viettoa mietimme yhdessä ja sytytimme oman muistokynttilän. Myös Liisa-pappi vieraili pariin kertaan Myllymäentiellä. Vuorokauden, kuukauden ja vuoden vaihtumista tutkimme pallojen ja taskulampun avulla. Lisäksi vielä lajittelimme roskia oikeisiin jäteastioihin.
Martinkirkkoon pääsimme tutustumaan Kaija-kirkonrotan opastuksella kotikirkko tutuksi tapahtumassa. Diplomin saadaksemme tutkimme yhdessä kirkkoa sisältä sekä ulkoa, mm. laskimme portaita, ikkunoita ja ovia, tutustuimme urkuihin, holviin ja sakastiin.
Mielipuuhaa eskareille on suunnitella ja rakennella erilaisia liikuntapisteitä ja tietysti liikkua niissä.
Mukavaa oli myös soittaa kannelta ja kellopeliä. Tiukujen taika -tarinan myötä tutustumme sävelkäisiin, jotka tutustuttivat meitä musiikin saloihin.
Metsämörrin kanssa seikkailimme taas Mörrimetsässä ja mm. punnitsimme asioita tasapainovaakaa apuna käyttäen. Mörri myös opetti, että villasukan sisällä lämmin juoma pysyy kylmällä kelillä lämpimänä.
Mittailimme ja vertailimme myös peikon varahäntien avulla pituuksia. Mörrimetsästä tullessamme kävimme matkan varrella tutkimassa myös hautamuistomerkkiä. Ensi lumikin leijaili marraskuussa iloksemme, vaikka metsäorvokitkin vielä kukkivat.
Kupittaalla kävimme liikunnan ihmemaassa. Matkalla pääsimme katselemaan lintuja ja ihailemaan myös lintulammikon jouluvaloja.
Hämähäkki opetti meille kutomista metsästä tuomiimme oksanhaaroihin. Jokaisen tekeleestä muodostui yhteinen Sateenkaarimetsän hämähäkinverkko. Pikkujoulun lähestyessä leivoimme jo joulupipareita.