Uusille opiskelijoille 2022

TERVETULOA TURUN KLASSILLISEEN LUKIOON

Opiskelupaikka otetaan vastaan Opintopolussa. Opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen mahdolliset alemmat hakutoiveesi ovat peruuntuneet automaattisesti, etkä voi tulla niihin enää valituksi. Ylempiin hakutoiveisiin voit kuitenkin vielä tulla valituksi varasijalta. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 vrk:n kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Ohje on alla linkissä.

https://avi.fi/asioi/henkiloasiakas/oikaisuvaatimukset

Tervetuloa joukkoomme!

Onneksi olkoon, olet saanut opiskelupaikan Turun klassillisessa lukiossa. Tarjoamme opiskeluympäristön, jossa korostetaan monipuolista sivistystä sekä tarjotaan laadukasta ja ajanmukaista opetusta. Opiskelijamme saavat hyvät valmiudet jatko-opintoihin.

Uudet lukiolaiset tulevat ilmoittautumaan maanantaina 20.6. tai 21.6 Turun klassilliseen lukioon osoitteeseen Eskelinkatu 4 seuraavasti sukunimen aakkostuksen mukaan:

– ma 20.6. klo 9.30   illi-linja (ilmaisutaito)

– ma 20.6. klo 12.30  yleislinjan   Aa – Kan  

– ti 21.6.    klo   9.30  yleislinjan   Kas – Park

– ti 21.6.    klo 12.30  yleislinjan   Part – Öö

Saat Wilma-tunnuksen ilmoittautuessa, mikäli sinulla ei ole sellaista. Ota ilmoittautumispäivänä mukaasi kurssivalintamateriaalit, jos olet ne etukäteen saanut. Ilmoittautumisen yhteydessä uudet lukiolaiset laativat seuraavan lukuvuoden työjärjestyksensä. Apunasi koululla ovat rehtorit, opinto-ohjaajat, opettajia ja opiskelijatutoreita.  Päivän aikana teet valintasi myös lukion Wilma-hallinto-ohjelmaan. Siihen saat vielä erikseen ohjausta ja opastusta. Varaa itsellesi aikaa ilmoittautumiseen noin kaksi tuntia. Liitteenä on opintotarjotin, jota voi käyttää apuna valinnoissa.

Kirjeessä saamasi opiskelijailmoitus, Kelan koulumatkatukilomakkeet ja Matkahuollon ostotodistus palautetaan ilmoittautumispäivänä, jos se on mahdollista, muuten mukana olevassa kuoressa mahdollisimman pian lukioon.

Opiskelusi alkaa keskiviikkona 10.8. klo 9.00. Ota mukaasi muistiinpanovälineet.

Kotisivuiltamme http://www.turunklassillinenlukio.fi löydät lisää tietoa.  Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tai tule käymään.

Oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet

Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvilla opiskelijoille maksuttomia ovat:

  • Opetus
  • Päivittäinen ruokailu
  • Opetuksessa tarvittavat oppimateriaalit
  • Opetuksessa tarvittavat työvälineet, -asut ja –aineet
  • Lukion oppimäärän päätteeksi suoritettavan ylioppilastutkinnon suorittamiseksi edellytettävät viisi ensimmäistä koetta
  • Vähintään seitsemän kilometrin pituiset koulumatkat

Kouluvuoden alkaessa opiskelijat (ja huoltajat) kuittaavat lainaan opiskelussa tarvittavan tietokoneen, kuulokemikrofonin sekä ylioppilaskokeiden harjoittelussa tarvittavan USB-muistitikun.

Tietokoneet tulevat kaupungin kevyeen ylläpitoon niin, että opiskelijoilla on omiin koneisiinsa asennusoikeudet. Windows käyttöjärjestelmän lisäksi koneiden mukana tulee MS Office –paketti sekä graafinen laskinohjelmisto TI Nspire CX Cas. Muut opiskelussa mahdollisesti tarvittavat ohjelmistot asennetaan opettajien ohjeiden mukaisesti kouluvuoden aikana.

Jos opiskelija haluaa käyttää omia laitteita opiskelussa, se on mahdollista, mutta kaupungin tarjoamia ohjelmistoja ei niihin tarjota ja niiden käyttöä ei tueta.

Opiskelussa tarvittavat sähköiset oppimateriaalit jaetaan opiskelijoille viimeistään kunkin opinnon  alkaessa.

Oppivelvollisuuden laajennus tuli voimaan vuonna 2021 ikäluokka kerrallaan. Uusi oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021, mutta oppivelvollisuuteen liittyvä hakeutumisvelvoite tuli voimaan heti vuoden 2021 alusta lukien. Velvoite hakeutua ja jatkaa toisen asteen koulutuksessa vaikuttaa käytännössä niihin nuoriin, jotka keväällä 2021 olivat perusopetuksen 9. luokalla (pääosin vuonna 2005 syntyneet). Tästä ikäluokasta alkaen oppivelvollisuuden laajentaminen koskee kaikkia peruskoulusta toiselle asteelle siirtyviä nuoria.

Oppivelvollisuuden laajentaminen koskee niitä nuoria, jotka suorittavat perusopetuksen oppimäärää oppivelvollisina 1.1.2021 tai sen jälkeen. Jos henkilön ennen 1.8.2021 voimassa olleen perusopetuslain 25 §:n mukainen oppivelvollisuus on päättynyt ennen 1.1.2021, henkilö ei tule oppivelvollisuuden laajentamisen piiriin. Kyseisen perusopetuslain säännöksen mukaan oppivelvollisuus päättyy, kun perusopetuksen oppimäärä on suoritettu tai kun oppivelvollisuuden alkamisesta on kulunut 10 vuotta. Oppivelvollisuuden laajentaminen ei siis koske vuonna 2003 tai sitä aiemmin syntyneitä henkilöitä, vaikka he vielä parhaillaan suorittaisivat perusopetuksen oppimäärää, koska heidän perusopetuslain mukainen oppivelvollisuutensa on päättynyt ennen vuotta 2021.