Ohjattua leikkiä leikkiryhmissä

Varhaiserityisopettaja käy ryhmässämme ohjaamassa pienryhmässä toteutettavia leikkejä. Myös ryhmän oma kasvattaja on mukana tukemassa leikkiä.

Leikkihetki alkaa leikin suunnittelulla. Suunnitteluvaiheessa jokainen lapsi saa kertoa, mitä haluaisi leikkiä. Toiveista piirretään kuvat ja sen jälkeen mietitään yhdessä, miten eri leikit ja leikkivälineet saisi yhdistettyä.

Kasvattajat ohjaavat, tukevat ja rikastavat leikkiä antaen tilan lasten aloitteille ja ideoille. Tarvittaessa aikuinen leikkii mukana ja  kannattelee siten vuoropuhelua ja luo kontakteja leikkijöiden välille. Kuvassa oleva leikki syntyi kotileikin, piirtämisen, legoilla ja pehmopalikoilla rakentelun sekä autoleikin yhdistelmästä.

Rakensimme kaupungin. Piirsimme teitä, joiden varrelle rakentui mm. hyvisten ja pahisten linnat, skeittipuisto, hevostalli, suihkulähde ja voimapallojen kätkö.

Kun kerromme, että ”olemme vain leikkineet tänään”, olemmekin harjoitelleet muun muassa seuraavia taitoja (linkki Annakaisa Luoman esitykseen): https://prezi.com/kzhmy4qvpjbi/oletteko-te-vain-leikkineet-tanaan/