Riehumista

Koko Turku lukee -kampanja alkaa jälleen lokakuussa, sillä ”lokakuu on lukukuu”. Tässä ajankohtainen kirjavinkki jo ennakkoon.

Kerttu Rahikan ja Nadja Sarellin kirjassa ”Elsa ja Lauri riehuvat” kerrotaan Elsan ja Laurin tarina sekä pohditaan, miltä riehuminen tuntuu, milloin riehaantuu helposti, riehumisen sääntöjä, missä saa ja missä ei saa riehua, miksi aikuinen välillä kieltää riehumasta ja harjoitellaan rauhoittumista.

Olemme käsitelleet aihetta Karhuissa kirjan avulla sekä arjen tilanteissa päivittäin. Ryhmän aikuisilla on kaulanauhassaan liikennevalot sekä ”en lähde mukaan riehuntaan” -kortti apuna käyttäytymisen ohjaamisessa. ”En lähde mukaan riehuntaan” on myös yksi ryhmämme säännöistä.

Liikuntahetkien lisäksi opetuksemme on toiminnallista, liitämme siirtymätilanteisiin motorisia harjoituksia, ulkoilemme päivittäin ja mahdollistamme myös vauhdikkaita ja tilaa vaativia leikkejä ryhmätiloissamme. Vapaan leikin aikana lapset jakautuvat leikkimään eri tiloihoin ja aikuinen on tilassa läsnä. Näin turvaamme leikkirauhan säilymisen. Vastapainona mm. yhteinen ohjattu toiminta vaatii keskittymistä, harjoittelemme rauhoittumista ja pidämme pienen sadunlukuhetken, jolloin jokaisella on mahdollisuus levätä omassa sängyssään. Koemme, että oma sänky rajaa jokaiselle oman tilan, jolloin jokainen saa mahdollisuuden rauhoittua. Sadun lisäksi lepohetkeen yhdistyy myös musiikkia ja rentoutumisharjoituksia.  Toivomme, että keskustelette riehumisesta myös kotona, jotta jokaisella olisi ryhmässämme hyvä olla.