Harjoittelimme riitojen ratkaisua rauhankasvatuksen menetelmiä käyttäen.
Ensin mietimme riidan aiheen, herättelimme kiukun tunnetta ja koitimme selvittää riidan Rauhan rakentajat -leikin myötä tappelemalla eli heittelemällä sanomalehtitolloja vastapuolen alueelle. Tappelun jälkeen katsoimme ympärillemme ja totesimme, että jos riidan yrittää ratkaista tappelemalla, syntyy siitä vain ”kauhee sotku ja harmittaa”.
Pohdimme yhdessä parempia keinoja ratkaista riitoja ja muita ongelmatilanteita Ongelmanratkaisuapulaisen avulla.
Välijumpan jälkeen olomme tuntui ”pyörryttävältä, hengästyttävältä, riehakkaalta…” ja rentoutumisen jälkeen ”ihanalta, hyvältä, rauhalliselta…”. Tarkastelimme siis, miltä rauha ja rauhallinen olo tuntuvat.
Luimme Todd Parrin Rauhakirjan ja…
…rakensimme Rauhan puun, johon jokainen sai kertoa asioita, joista tulee hyvä olo. Karhut kertovat: auttaa kaveria, uusi legopaketti, ettei sairastele, luonnossa liikkuminen, toinen ei lyö toista, olla ystävä, kotona leikkiä yksin, ei pure toista, rauhallinen lumisade, antaa kaverin olla yksin jos hän haluaa, voi pelata pleikkaria, kun halaa toista, ei lällätä, ei naura toisen nimelle, pitsa on heikkous monella, se että halaa äitiä, muskarista, tutustuminen uusiin kavereihin, äitin lähelläolo, pelata Fortniteä, karkki, kun antaa kukkasen toiselle, puron solina, robotti Ninjago synttärilahja, on kivaa eskarissa, sanoo toiselle jotain kivaa, ei tarvitse herätä aikaisin, maailman matkailu, hyvää ruokaa, saa toivoa joululahjaksi ratti, polkimet ja pleikkarin, saa nukkua yksin rauhassa, Transformes lelupaketti, eskarissa on kiva olla kun siellä on ne valot, hyvä ruoka ja lego Ninjago lahja, ei potkaise ja saa pelata nettipelejä.