Ruuan reitti

Olemme askarrelleet oman kasvimaan, jossa kasvaa monia erilaisia kasviksia.

Tutustuimme ruuan reittiin maalta lautaselle ja omaan suuhun Qr-koodi -suunnistuksen avulla ja värikkäässä maistelupöydässä.

Suunnistuksessa lapset etsivät koululaisen lautasmallin osa-alueisiin liityviä kuvia ja leikkikasviksia eskarin tiloista. Jokaisen ruokakuvan tai -esineen yhteydestä löytyi kirjain sana-arvoitusta varten sekä Qr-koodin takaa kyseisen ruoka-aineen reitistä kertova video. Mikä sana löydetyistä kirjaimista muodostui? Videoita ruuan reitistä löytyy esimerkiksi täältä (tehtävässä maito, kala, peruna, vilja ja kasvikset): https://www.youtube.com/channel/UCHOYWQ6J4WIeqC89kZr3SAg

Keskustelimme lautasmallista sekä erilaisista ruokavalioista, mitä ryhmämme lapsilla on.

Lopuksi maistelimme erilaisia kasviksia. Kiitos perheille maistiaisten tuomisesta! Lautasilta löytyi muun muassa: perunaa, kurkkua, porkkanaa, kaalia, palsternakkaa, retiisejä, ananasta, tomaattia, ananaskirsikoita, maissia, kesäkurpitsaa, valkoretikkaa ja fenkolia. ”Maissit oli herkkua eikun ananas eikun…” ”Herneenversoista tuli kieli ihan vihreeks.”